A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Amerikai járványügyi főtanácsos: "Nincs garancia arra, hogy az év végéig meglesz a vakcina"

Anthony Fauci úgy fogalmazott: "rendkívül aggasztónak" találja, hogy az emberek nem tartják be a társadalmi távolságtartás szabályait a bárokban és az éttermekben, nem hordanak szájmaszkot és nem kerülik a tömeget.

A járványügyi szakember rendkívül fontosnak nevezte, hogy az új típusú koronavírus elleni oltóanyag hatékony és biztonságos legyen, továbbá mindenki hozzáférhessen. Ugyanakkor megjegyezte:

nincs garancia arra, hogy az év végéig meglesz ez a vakcina.

Fauci úgy vélekedett, hogy az országban egyelõre nem tudják teljesen uralni a járványhelyzetet, "Rossz irányba haladunk" - fogalmazott. Különösen aggasztónak minõsítette a járvány fellángolását Kaliforniában, Arizonában, Texasban és Floridában. Mint mondta: jelenleg naponta mintegy 40 ezer új fertõzést regisztrálnak, de ez a szám megugorhat akár napi 100 ezerre is.

Robert Redfield azt mondta, hogy hosszú ideig tartó visszaszorulás után több amerikai tagállamban ismét fellángolt a járvány. Ezt több tényezõnek tulajdonította, köztük a megnövekedett számú vírustesztelésnek és az emberek óvatlanságának. Elsõsorban a fiatal korosztályokat sürgette, hogy tartsák be a CDC járványra vonatkozó javaslatait, például a távolságtartást és a szájmaszk viselését.    Redfield arról tájékoztatta a törvényhozókat, hogy a CDC 48 munkacsoportja 20 tagállamban vesz részt a járvány elleni küzdelemben.

Címlapkép: Getty Images

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q2


2020. II. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!