Hogyan kezeld számláidat a különböző profiljaidban?

Saját és további profilok

Az új internet- és mobilbankban több profilt is kezelhetsz egyszerre, így eléred

 • az összes OTP Banknál vezetett számládat, amelynek a tulajdonosa vagy, valamin
 • azokat a számlákat, amelyeknek nem te vagy a tulajdonosa, de kezelhetsz.

A saját profilodba kerülnek azok a számlák, amelyeknek a számlatulajdonosa vagy a társtulajdonosa vagy, valamint itt éred el a hitelkártya számláidat is. A Beállítások- Profilok és számlák kezelése menüpontban ellenőrizheted a számlához tartozó szerepkörödet.

A további profilokba kerülnek azok a számlák, amelyeknek nem te vagy a számlatulajdonosa vagy a társtulajdonosa, de tudsz kezelni (pl. állandó meghatalmazott, törvényes képviselő, gondnok keresztül kezelt számlák). Ezek a számlák külön-külön profilok alatt jelennek meg a számlatulajdonosok nevével, ha az OTP InternetBankban vagy az OTP MobilBankban a saját profilod képére kattintasz (alapbeállításként a profilképed a monogramod).

Az új internet- és mobilbankban több profilt is kezelhetsz egyszerre, így eléred az összes OTP Banknál vezetett számládat, amelynek a tulajdonosa vagy, valamint azokat a számlákat, amelyeknek nem te vagy a tulajdonosa, de kezelhetsz.

A Beállítások- Profilok és számlák kezelése menüpontban ellenőrizheted a számlához tartozó szerepkörödet.

A további profiljaidat a saját profilod alatt jelennek meg a számlatulajdonosok nevével, ha az OTP InternetBankban vagy az OTP MobilBankban a saját profilod képére kattintasz (alapbeállításként a profilképed a monogramod).

Profilok testre szabása

 • Profilkép: lehetőséged van a különböző profiljaidhoz képeket beállítani, hogy könnyebben megkülönböztethesd őket egymástól. Ezt a Beállítások- Profilok és számlák kezelése menüpontban teheted meg.
 • Elnevezés: az általad kezelt számlákat különféle névvel is elláthatod. Ehhez kattints a Beállítások- Profilok és számlák kezelése menüpontban a kiválasztott számlánál lévő ceruzaikonra, majd add meg a használni kívánt számlanevet.
  • indíts egy új utalást
  • válaszd ki a címzettet/Partnert
  • add meg a kért adatokat, majd
  • válaszd az időzített vagy rendszeres utalás lehetőséget
  • add meg az utalás gyakoriságát és időzítését

Lehetőséged van a különböző profiljaidhoz képeket beállítani illetve átnevezni azokat, hogy könnyebben megkülönböztethesd őket egymástól. Ezt a Beállítások - Profilok és számlák kezelése menüpontban teheted meg.

Több egyenleg a profilban

Ha internetbankba vagy mobilbankba belépve több egyenleget is látsz a saját fizetési számlád egyenlegén kívül, annak az alábbi okai lehetnek:

 • a forint folyószámládon kívül rendelkezel további alszámlákkal (pl. devizaszámla, webkártya számla), vagy
 • társtulajdonosa vagy egy másik fizetési számlának.

A Számláim menüpontban kiválaszthatod azt a számlát, amelynek látni szeretnéd a részleteit (pl. számlaszám, számla részletes adatai, számlához kapcsolt kártyák stb.)

Ha internetbankba vagy mobilbankba belépve több egyenleget is látsz a saját fizetési számlád egyenlegén kívül, akkor vagy rendelkezel alszámlákkal (pl. devizaszámla, webkártya számla), vagy társtulajdonosa vagy egy másik fizetési számlának.

A Számláim menüpontban kiválaszthatod azt a számlát, amelynek látni szeretnéd a részleteit (pl. számlaszám, számla részletes adatai, számlához kapcsolt kártyák stb.).

Számlák közötti váltás több profil esetén

 • OTP InternetBankban: lépj be a regisztrációkor megadott e-mail-címmel és jelszóval, majd kattints az oldal jobb felső részén lévő profilodra (profilképed és neved). Ekkor a lenyíló menüből ki tudod választani a kezelni kívánt számlát.
 • OTP MobilBankba belépés előtt: indítsd el az alkalmazást, majd még a belépés előtt, a képernyőt balra húzva navigálj a számláid között.
 • OTP MobilBankba bejelentkezve: egyszerűen kattints a képernyő bal felső sarkában lévő profilképedre (alapesetben ez a monogramod), és a megjelenő oldalsó listából válaszd ki azt a profilt, ahova át szeretnél jelentkezni.

OTP MobilBankba belépés előtt: indítsd el az alkalmazást, majd még a belépés előtt, a képernyőt balra húzva navigálj a számláid között.

OTP MobilBankba bejelentkezve: egyszerűen kattints a képernyő bal felső sarkában lévő profilképedre (alapesetben ez a monogramod) és a megjelenő oldalsó listából válaszd ki azt a profilt, ahova át szeretnél jelentkezni.

Kipróbálnád a mobilbankot is?

Még nincs OTP MobilBankod?

Töltsd le a mobilalkalmazást és regisztráld be egyszerűen a készülékedet!

Még nincs az OTP Banknál számlád?

Nyisd meg bankszámládat egyszerűen online az OTP MobilBankban!

Megnyitom

További internetbank és mobilbank funkciók

Megnézem a további funkciókat