Értékpapír számla

Ha Ön az OTP Banknál szeretné értékpapír ügyleteit lebonyolítani, összevont értékpapírszámlával szükséges rendelkeznie. Mivel a befektetési szolgáltatások pénzforgalma az Ön bankszámláján bonyolódik, ezért az összevont értékpapírszámla-szerződés megkötésének feltétele, hogy rendelkezzen az OTP Banknál vezetett bankszámlával is.

Számlanyitás

  • Magánszemélyek az OTP Bank bármely, értékpapír forgalmazással foglalkozó fiókjában nyithatnak összevont értékpapírszámlát, személyazonosságuk igazolása után.
  • Amennyiben a tranzakcióiknak várhatóan adóvonzata lesz (pl. osztalék, árfolyamnyereség) az adóazonosító jel megadása is szükséges.

Rendelkezés a számla felett

  • Bár a számla csak egy néven szerepelhet, mód van állandó meghatalmazott bejelentésére. Ezt a bejelentést a számlatulajdonos és az állandó meghatalmazott közösen, személyesen tudják megtenni.
  • Egy adott értékpapírügyletre eseti meghatalmazás is adható. A megbízásokat bármelyik, az értékpapír forgalmazási rendszerbe bekapcsolt fiókban meg lehet adni, nemcsak ott, ahol a számlát megnyitották.

Számlakivonatok

Kíváncsi, mit is talál az értékpapír számlakivonaton? Itt megtudhatja!

Állandó vételi megbízás

Adjon állandó vételi megbízást befektetési jegy vásárlására, így havi rendszerességgel egyszerűen és kényelmesen takarékoskodhat. A részletekért kattintson ide!