A siker titka:
Tudni valamit, amit más nem tud.

Hírek részletes

Varga Judit igazságügyi miniszter is reagált Ursula von der Leyen mai beszédére

Varga Judit a bejegyzésében Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az Európai Unió helyzetérõl szóló elsõ évértékelõ beszédére reagált. Ursula von der Leyen leszögezte, hogy az uniós forrásokat bárminemû csalással, korrupcióval és összeférhetetlenséggel szemben meg kell védeni - idézte a Bizottság elnökét.

"Magyarország ezzel egyetért, ez szerintünk sem lehet alku tárgya. Ahogyan a tagállamok vezetõinek júliusi megállapodása sem, ami kimondta, hogy az uniós forrásokat nem lehet politikai nyomásgyakorlásra felhasználni. Az európai értékek ugyanis nem eladóak, az uniós források pedig nem adományok" - szögezte le Varga Judit.

Ursula von der Leyen megerõsítette, hogy a testület szeptember végén közzéteszi az összes tagállamra kiterjedõ jogállamisági jelentését - írta Varga Judit, aki ennek kapcsán azt is közölte, hogy a következõ napokban érdekes jogállamisági tényekkel és összehasonlításokkal jelentkezik majd. A "jelentésre hangolódva" így szeretne hozzájárulni egy valódi jogállamisági párbeszédhez. Megjegyezte: érdeklõdéssel várja, hogy a bizottság jelentése elfogulatlan elemzés lesz vagy politikai pamflet.

 

Privát portfólió

Privát Portfólió 2020/Q3


2020. III. negyedév

Legfrissebb kiadványunkat
itt tekintheti meg.


OTP Travel hírlevél

OTPTravel

Tekintse meg
az OTP Travel
aktuális
hírlevelét!