• Online igényelhető: akár 15 perc alatt kitölthető és 1 órán belül megtörténhet a folyósítás, akár 60 000 Ft folyósítási díj elengedéssel1
 • Rugalmas: a kölcsönösszeg bármilyen célra szabadon felhasználható akár más hitel kiváltására is
 • Egyszerű: jövedelem átutalás és bankváltás nélkül is igényelhető
 • Kedvező: alacsonyabb kamat is elérhető havi nettó 300 000 Ft jövedelemtől, Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitellel
Érdekel az ajánlat

Számold ki a törlesztőrészletet!*

*OTP Személyi Kölcsön és Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel szabadfelhasználásra, akár 8 millió forintig.

A „Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel” minősítést csak a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott feltételeknek megfelelő személyi kölcsönök nyerhetik el. Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igényléséhez legalább havi nettó 300 000 forintos rendszeres jövedelem szükséges.

Ha fiókban igényled, a kölcsönösszeg 0,75 százalékát számítjuk fel folyósítási díjként. Ha OTP InternetBankban igényled, nem számítunk fel folyósítási díjat.

A tájékoztatás nem teljes körű, a feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, az egyes feltételek a hitelbírálat eredményétől függően változhatnak.

Felvehető kölcsönösszeg

OTP Személyi Kölcsön: 500 000 - 8 millió Ft
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 2 - 8 millió Ft

Választható futamidő

OTP Személyi Kölcsön: 24 - 84 hónap
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 61 - 84 hónap

Éves fix kamat

OTP Személyi Kölcsön: 14,99 - 24,99%
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 14,99 - 16,83%

Teljes hiteldíjmutató (THM)

OTP Személyi Kölcsön: 14,9 - 29,5%
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 15,7 - 18,9%

Hogyan igényelhetsz személyi kölcsönt?

Igényeld online OTP ügyfélként!

Ha már használod az új OTP InternetBankot, szokott módon belépve igényelheted a kölcsönt. Ha még nem regisztráltál, akkor azt igénylés előtt egyszerűen megteheted és elindíthatod az online igénylést.

Kérj visszahívást!

Kollégánk az általad választott időpontban visszahív, válaszol a kérdéseidre, segít telefonon keresztül igényelni a kölcsönt vagy akár időpontot is foglal a legközelebbi bankfiókba.

Igényeld online új ügyfélként!

Ha még nem vagy OTP ügyfél, akkor is megkezdheted az online igénylést.

Hogyan működik az igénylés?

Háromféleképpen igényelhetsz OTP Személyi Kölcsönt vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt:

 • ügyintéző segítségével (visszahívás kérés), aki az azonnali, telefonon történő igénylésben és a bankfióki időpontfoglalásban is tud segíteni
 • internetbankban
  • ha már regisztráltál az új internetbankba,
  • ha még nem regisztráltál, de rendelkezel régi internetbankkal, akkor lépj be, ahogy szoktál és egyszerűen regisztrálhatsz
  • ha még nem vagy OTP ügyfél, akkor
 • OTP Bank fiókban

Visszahívás kérés esetén:

Kollégánk telefonon elvégez egy rövid előszűrést, és ha szeretnéd, időpontot is foglal neked bankfiókunkba. Az egyeztetett időpontban menj be a bankfiókba!

Internetbanki igénylés esetén:

OTP Személyi Kölcsönt vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt a megújult internetbankban igényelhetsz. Az új internetbankot egy rövid regisztrációt követően használhatod, ezzel tudod megkötni az új internetbank és az új mobilbank használatához szükséges új Digitális Szolgáltatás Szerződést is, ami azért fontos, mert a megújult felületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a meglévő szerződésed nem terjed ki. Az új internet- és mobilbank mellett a meglévő OTPdirekt internetes szolgáltatást is használhatod párhuzamosan. További részletek

 • Ha bejelentkezel az új internetbankba (OTP InternetBank), azonnal megkezdheted az online igénylést. Lehetőséged van arra is, hogy online megkezdett hiteligénylésed bankfiókban fejezd be, valamint a folyósítás és szerződéskötés is bankfiókban történjen. A bankfiókban megkezdett hiteligénylésed is befejezheted online.
 • A kölcsönszerződés aláírása SMS-ben kapott kód segítségével történik.

Gyakran ismételt kérdések

Online igénylés

Ha még a régi internetbankot használod, akkor mindenképpen regisztrálnod kell az új internetbankba. A regisztrációhoz lépj be a régi internetbankba a szokott módon és a „Személyi kölcsön” menüpontban indítsd el a regisztrációt!

Ha bejelentkezel az új internetbankba, azonnal megkezdheted az online igénylést.

Igen, mert az igényléshez új Digitális Szolgáltatás Szerződést is kell kötnöd, ami azért fontos, mert a megújult internetbanki felületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a meglévő szerződésed nem terjed ki. Az új internet- és mobilbank mellett a meglévő OTPdirekt internetes szolgáltatást is használhatod párhuzamosan. További részletek

Az új internetbankban és az új mobilbankban számos olyan új funkciót használhatsz, amelyekre a meglévő OTPdirekt-szerződésed nem terjed ki. Ilyen például, hogy az internetbankba e-mail-címmel is be tudsz jelentkezni a számlaszám vagy a HAZ-azonosító megadása helyett.
Ahhoz, hogy az új funkciókat használni tudjad, új szerződést kell kötnöd az OTP Bankkal – az új szerződésekkel egy időben fokozatosan kivezetjük a meglévő OTPdirekt szerződéseket.

Igénylés és feltételek

Az OTP Személyi Kölcsön futamideje rugalmasan választható 24-84 hónap között, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel futamideje pedig 61-84 hónap között.

Az OTP Személyi Kölcsön igénybevételének feltétele, hogy legalább havi nettó 154 ezer Ft összeget elérő rendszeres, munkaviszonyból származó jövedelemmel vagy 100 ezer Ft összeget elérő rendszeres, nyugdíjból származó jövedelemmel rendelkezz.
A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igényléséhez legalább havi nettó 300 ezer forintos rendszeres jövedelem szükséges.

Szerződéskötésre a bank által végzett sikeres hitelbírálat után kerül sor.

Fennálló hitel mellett is igényelheted, azonban ha valamely hiteleddel vagy fizetési számláddal kapcsolatban tartozásod van, a kölcsön folyósítására kizárólag a hátralék rendezését követően kerülhet sor.

Hitelbírálat és folyósítás

Ha már 6 hónapja rendszeresen hozzánk érkezik a jövedelmed, akkor az igénylés rögzítését követően perceken belül elbíráljuk az igényedet. A szerződéskötést követően perceken belül megtörténik a kölcsön folyósítása.

A kölcsön összegét az igénylés során megadott OTP Banknál vezetett fizetési számládra utaljuk.

Törlesztés és visszafizetés

A kölcsönt havi egyenlő részletekben kell visszafizetned, melyet a hiteligénylés során megadott fizetési számládról havonta automatikusan levonunk. Mindössze arról kell gondoskodnod, hogy a törlesztéshez szükséges összeg a számládon rendelkezésre álljon. Az első törlesztés után a törlesztési nap szabadon megváltoztatható bármely bankfiókban a hónap 1. és 28. közé eső napok valamelyikére.

Lehetőséged van elő- vagy végtörlesztést kérni, személyesen bankfiókban a futamidő alatt bármikor.

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor nehézséget jelenthet a hitel törlésztőrészletének fizetése. Ilyenkor segít a törlesztési biztosítás a kölcsön törlesztőrészleteinek átvállalásával, vagy a fennálló teljes hiteltartozás visszafizetésével. A biztosítás havi díjfizetésű, díja az aktuális havi törlesztőrészlet Biztosító által meghatározott százaléka.