Kézenfekvő megoldás bármilyen célra

Igényeld akár online, fióki ügyintézés nélkül!

  • Szabadon felhasználható a kölcsönösszeg bármilyen célra, fogyasztási hiteled kiváltására is
  • Online igénylés esetén nincs folyósítási díj
  • Havi nettó 250.000 Ft jövedelemtől Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is elérhető
  • Akár 1 órán belüli folyósítás1
Érdekel az ajánlat

Számold ki a törlesztőrészletet!*

*OTP Személyi Kölcsön és Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel szabadfelhasználásra, akár 8 millió forintig.

A „Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel” minősítést csak az Magyar Nemzeti Bank által meghatározott feltételeknek megfelelő személyi kölcsönök nyerhetik el. Az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igényléséhez legalább havi nettó 250.000 forintos rendszeres jövedelem szükséges.

Ha fiókban igényled, a kölcsönösszeg 0,75 százalékát számítjuk fel folyósítási díjként. Ha OTP Internetbankban igényled, nem számítunk fel folyósítási díjat.

A tájékoztatás nem teljes körű, a feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, az egyes feltételek a hitelbírálat eredményétől függően változhatnak.

Felvehető kölcsönösszeg

OTP Személyi Kölcsön: 500 000 - 8 millió Ft
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 2 - 8 millió Ft

Választható futamidő

OTP Személyi Kölcsön: 24 - 84 hónap
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 61 - 84 hónap

Éves fix kamat

OTP Személyi Kölcsön: 7,99 - 19,99%
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 7,99 - 11,99%

Teljes hiteldíjmutató (THM)

OTP Személyi Kölcsön: 7,7 - 23,2%
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 8,2 - 13,2%

Kérj visszahívást törlesztőrészleted kiszámításához és a fióki időpontfoglaláshoz!


Hogyan igényelhetsz személyi kölcsönt online?

Régi internetbankban

Ha rendelkezel régi internetbankkal, akkor először lépj be a szokott módon, és egyszerűen regisztrálhatsz az új internetbankba az online igényléshez!

Új internetbankban

Ha már regisztráltál az új internetbankba, lépj be itt az igényléshez!

Új ügyfélként

Ha még nem vagy OTP ügyfél, akkor is megkezdheted az online igénylést.

Új ügyfélként online igénylem

Új ügyfélként

Ha még nem vagy OTP ügyfél, akkor is megkezdheted az online igénylést.

Új ügyfélként online igénylem

Hogyan működik az igénylés?

Háromféleképpen igényelhetsz OTP Személyi Kölcsönt vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt:

Visszahívás kérés esetén:

Kollégánk telefonon elvégez egy rövid előszűrést, és ha szeretnéd, időpontot is foglal neked bankfiókunkba. Az egyeztetett időpontban menj be a bankfiókba!

Internetbanki igénylés esetén:

OTP Személyi Kölcsönt vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt a megújult internetbankban igényelhetsz. Az új internetbankot egy rövid regisztrációt követően használhatod, ezzel tudod megkötni az új internetbank és az új mobilbank használatához szükséges új Digitális Szolgáltatás Szerződést is, ami azért fontos, mert a megújult felületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a meglévő szerződésed nem terjed ki. Az új internet- és mobilbank mellett a meglévő internetbankot és SmartBankot is tovább használhatod. További részletek

  • Ha bejelentkezel az új internetbankba (OTP Internetbank), azonnal megkezdheted az online igénylést. Lehetőséged van arra is, hogy online megkezdett hiteligénylésed bankfiókban fejezd be, valamint a folyósítás és szerződéskötés is bankfiókban történjen. A bankfiókban megkezdett hiteligénylésed is befejezheted online.
  • A kölcsönszerződés aláírása SMS-ben kapott kód segítségével történik.

Gyakran ismételt kérdések

Igénylés internetbankban

Ha még régi internetbankot használsz, akkor mindenképpen regisztrálnod kell az új internetbankba. A regisztrációhoz lépj be a régi internetbankba a szokott módon és a „Személyi kölcsön” menüpontban indítsd el a regisztrációt!

Ha bejelentkezel az új internetbankba, azonnal megkezdheted az online igénylést.

Igen, mert az igényléshez új Digitális Szolgáltatás Szerződést is kell kötnöd, ami azért fontos, mert a megújult internetbanki felületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a meglévő szerződésed nem terjed ki. Az új internet- és mobilbank mellett a meglévő internetbankot és SmartBankot is tovább használhatod. További részletek

Az új internetbankban és az új mobilbankban számos olyan új funkciót használhatsz, amelyekre a meglévő OTPdirekt-szerződésed nem terjed ki. Ilyen például, hogy az internetbankba e-mail-címmel is be tudsz jelentkezni a számlaszám vagy a HAZ-azonosító megadása helyett.
Ahhoz, hogy az új funkciókat használni tudjad, új szerződést kell kötnöd az OTP Bankkal – az új szerződésekkel egy időben fokozatosan kivezetjük a meglévő OTPdirekt szerződéseket.

Igénylés és feltételek

Az OTP Személyi Kölcsön futamideje rugalmasan választható 24-84 hónap között, a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel futamideje pedig 61-84 hónap között.

Az OTP Személyi Kölcsön igénybevételének feltétele, hogy legalább havi nettó 100 ezer Ft összeget elérő rendszeres, munkaviszonyból származó jövedelemmel vagy 75 ezer Ft összeget elérő rendszeres, nyugdíjból származó jövedelemmel rendelkezz.
A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igényléséhez legalább havi nettó 250 ezer forintos rendszeres jövedelem szükséges.

Szerződéskötésre a bank által végzett sikeres hitelbírálat után kerül sor.

Fennálló hitel mellett is igényelheted, azonban ha valamely hiteleddel vagy fizetési számláddal kapcsolatban tartozásod van, a kölcsön folyósítására kizárólag a hátralék rendezését követően kerülhet sor.

Hitelbírálat és folyósítás

Bankfióki személyes igénylés esetén az adatok rögzítése után a hitelbírálat mindössze pár percet vesz igénybe, ezt követően azonnal.

Bankfióki személyes igénylés esetén a szerződéskötést követően perceken belül megtörténik a kölcsön folyósítása.

A kölcsön összegét az igénylés során megadott OTP Banknál vezetett fizetési számládra utaljuk.

Törlesztés és visszafizetés

A kölcsönt havi egyenlő részletekben kell visszafizetned, melyet a hiteligénylés során megadott fizetési számládról havonta automatikusan levonunk. Mindössze arról kell gondoskodnod, hogy a törlesztéshez szükséges összeg a számládon rendelkezésre álljon. Az első törlesztés után a törlesztési nap szabadon megváltoztatható bármely bankfiókban a hónap 1. és 28. közé eső napok valamelyikére.

Lehetőséged van elő- vagy végtörlesztést kérni, személyesen bankfiókban a futamidő alatt bármikor.

Számos olyan élethelyzet adódhat, amikor nehézséget jelenthet a hitel törlésztőrészletének fizetése. Ilyenkor segít a törlesztési biztosítás a kölcsön törlesztőrészleteinek átvállalásával, vagy a fennálló teljes hiteltartozás visszafizetésével. A biztosítás havi díjfizetésű, díja az aktuális havi törlesztőrészlet Biztosító által meghatározott százaléka.