Egy menő új eszköz, egy különleges kirándulás vagy éppen az iskolaudvar fejlesztése? Bármi is az osztály álomprojektje, ha eddig csak tervben volt, most támogatjuk a megvalósítást: négy díjazott osztály 500 000 Ft-ot kap. További két osztály pedig az OTP Fáy Alapítvány Különdíjban részesülhet.

Mi szükséges a pályázathoz?

  • egy lelkes, 5-13. évfolyamos osztály
  • egy ötlet, amely a közösség építését vagy az iskolai környezet fejlesztését támogatja
  • 2-3 perces kreatív videó, amelyben bemutatkozik az osztály és bemutatja, hogy mire költenék szívesen a megpályázott összeget
  • kitöltött Pályázati lap, amelyben szerepel a megvalósítás részletes költségbecslése és az ötlet további részletei
  • az osztályt képviselő felnőtt kijelölése, akivel tarthatjuk a kapcsolatot (szülő vagy tanár is lehet)

Belevágtok? Ismerjétek meg a részleteket!

Kategóriák

Két kategóriában várjuk a pályázatokat: ha az osztálynak több ötlete is van, akár mindkettőben is nevezhet, díjat azonban egy csapat csak egy kategóriában nyerhet.

Közösségépítés

Ha az osztály álma egy közös élmény, akkor ebben a kategóriában kell neveznetek. Az osztálykirándulástól a tanulmányi úton át a különleges rendezvényig – bármi belefér, ami építi a közösséget.

Iskolai környezet fejlesztése

Az osztály, az iskola vagy akár az iskola környezetének fejlesztésével kapcsolatos projekteket várjuk ebben a kategóriában. Ha az osztály új eszközöket szeretne vásárolni vagy felújítana valamit a suliban, itt a lehetőség!

Szempontok

A zsűri öt szempont alapján fogja kiválasztani a nyerteseket. Minél több szempontból kivételes a pályázat, annál nagyobb esély van a támogatás elnyerésére.

Hogyan lehet nevezni?

Csak olyan pályázatot tudunk elfogadni, amit felnőtt küldött be – akár az osztály egy tanára, akár valamelyik szülő. A projekt megálmodói és a videó készítői legalább 5. évfolyamos osztályok lehetnek – bármely magyarországi általános vagy középiskolából.

A pályázatra kizárólag e-mailben lehet jelentkezni: a nevezéseket a címen várjuk. Kérjük, a tárgy mezőben szerepeljen, hogy CLASS PÁLYÁZAT.

Az e-mailben legyen csatolva a Pályázati lap és a 2-3 perces nevezési videó.

Ha az osztály mindkét kategóriában szeretne versenyezni, akkor két külön pályázatot kell leadni – külön e-mailben, két külön Pályázati lappal és videóval.

Meddig lehet pályázni?

A jelentkezési határidőt 2023. október 6-ról meghosszabbítottuk 2023. október 20. éjfélig. A nyertes csapatok képviselőit (a tervezett 2023. október 31. helyett) 2023. november 3-án értesítjük a Pályázati lapon megadott email címen.

A nyereményeket személyes díjátadó keretében adjuk át, erről a meghívottaknak további információt küldünk.

Mit lehet nyerni a pályázaton?

Fődíj

Mindkét kategóriában két osztályt díjazunk, akiket 500 000 Ft-os támogatásban részesítünk, amit a pályázaton leadott Álomprojektre használhatnak fel.

A nyereményeket a győztes osztályok Class számlájára utaljuk át. Az összeg elköltését utólag tételesen, számlákkal minden nyertesnek igazolnia kell, a nyeremény kiutalásától számított 6 hónapon belül.


OTP Fáy Alapítvány Különdíj

A fődíjban nem részesülő további két osztályt OTP Fáy Alapítvány Különdíjban részesítünk, amelynek keretében egy félnapos / 4.5 órás gyakorlatorientált pénzügyi tréningen vehetnek részt. További információ az OTP Fáy Alapítvány képzéseiről.