Devizakockázat

Minden vállalat életében komoly kockázati tényezőt jelent a devizaárfolyamok kiszámíthatatlansága. Akár egy külföldi partnerrel szembeni követelésről, akár egy devizában kifejezett kötelezettség teljesítéséről legyen szó, a felmerülő devizakockázat nagymértékben befolyásolhatja a vállalat eredményességét, pénzügyi stabilitását.

Az OTP Bank biztos hátterének, kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően versenyképes kondíciókat biztosít, így a devizakockázat kezelésében az OTP Treasury felkészült szakemberei hatékony és személyre szabott eszközökkel állnak az Önök rendelkezésére.

Azonnali devizaügylet - Maximális rugalmasság

Amennyiben előre nem kiszámítható módon, hirtelen van szüksége devizára,
az egyik legkézenfekvőbb megoldás az azonnali deviza ügylet, más néven FX spot ügylet.

Az OTP Treasury üzletkötői meghatározott feltételek szerint elektronikus platformon, illetve telefonon is számos devizapárban jegyeznek Önnek deviza vételi, illetve eladási árfolyamot, szükség szerint a szokásos 2 munkanapnál korábbi értéknapra is.

Lévén, hogy az OTP Bank Magyarország egyik legnagyobb forint likviditással rendelkező bankja, Ön biztos lehet abban, hogy versenyképes árfolyamon tudja a szükséges forint-deviza konverziót végrehajtani.

 
 • Gyorsaság
 • Rugalmasság
 • Kompetitív árfolyamok

Elérhető devizák

   T+0, T+1, T+2 értéknappal elérhető piac   EUR, USD, GBP, CAD, CHF, DKK, NOK, SEK, BGN, CZK, HRK, HUF, PLN, RON, RSD, RUB, TRY, UAH, ZAR
   T+1, T+2 értéknappal elérhető fejlett piac   AUD, JPY

T: az üzletkötés napja

Határidős devizaügylet - Kiszámítható jövőbeni árfolyam

A határidős deviza ügylet, más néven FX forward, egyszerű megoldást biztosít
a jövőben esedékes deviza konverzió árfolyamának rögzítésére, ezáltal könnyen
tervezhetővé teszi a jövőbeli pénzáramot.

Az ügylettípus ezen túlmenően befektetési lehetőséget biztosít azok számára, akiknek határozott elképzelésük van egy devizapár mozgásának irányát illetően, és ebből profitálni szeretnének devizakockázat vállalással, tőkeáttétellel vagy anélkül.

Határidős deviza ügyletnek az üzletkötés pillanatában meghatározott áron, jövőbeli időpontban és összegben történő deviza adás-vételt nevezzük.

A határidős árat a spot árfolyamból és az üzletkötésben szereplő devizák kamatainak különbségéből számítjuk. FX forward szolgáltatásunk ügyfeleink számára elérhető az OTP Treasury által jegyzett devizapárban. Amennyiben az Ön vállalatának egyéb egzotikus devizákban keletkezik kitettsége, nemzetközi bankkapcsolataink révén pénzügyi elszámolással a világ számos devizapárjában köthet velünk határidős deviza ügyletet.

 
 • Biztonság
 • Tervezhetőség
 • Egyszerűség

Terméktájékoztató:

Deviza opció

A deviza opció, a hagyományos fedezeti termékekhez hasonlóan, előre meghatározott
opciós díj (prémium) befizetéséért cserébe védelmet nyújt a kedvezőtlen árfolyam
elmozdulással szemben, miközben Ön korlátlanul kiaknázhatja a devizaárfolyam
esetleges kedvező irányú elmozdulásából eredő előnyöket.

A deviza opció vásárlása, illetve eladása befektetési lehetőséget biztosít azok számára, akiknek határozott elképzelésük van egy devizapár mozgásának irányát és volatilitását illetően, és ebből profitálni szeretnének devizakockázat vállalással, tőkeáttétellel vagy anélkül.

Vételi vagy eladási szándék szerint megkülönböztetünk call, illetve put opciót. Az opciós díjért a call opció vevője jogot szerez arra, hogy előre meghatározott kötési árfolyamon és értéknapon, előre meghatározott összegű devizát vegyen az opció eladójától. A call opció eladója kötelezettséget vállal arra, hogy az opció lehívása esetén előre meghatározott kötési árfolyamon és értéknapon, előre meghatározott összegű devizát adjon el az opció vevőjének. A put opció vevője jogot szerez arra, hogy előre meghatározott kötési árfolyamon és értéknapon, előre meghatározott összegű devizát eladjon az opció eladójának. A put opció eladója kötelezettséget vállal arra, hogy az opció lehívása esetén előre meghatározott kötési árfolyamon és értéknapon, előre meghatározott összegű devizát vegyen az opció vevőjétől.

 
 • Biztosítás
 • Potenciális profit
 • Maximális védelem
 • Befektetés

Terméktájékoztató:

Egzotikus deviza opciók és opciós stratégiák

A deviza opciós piac a pénzügyi világ legdinamikusabban fejlődő ágazata.

A több opcióból álló opciós stratégiában szereplő opciós ügyletek önálló egyedi ügyleteknek minősülnek.

A számos kialakítható kombinációt kihasználva a deviza opció stratégiák kifizetése és kockázati profilja teljes mértékben egyénre szabható, ezáltal kialakíthatjuk a kizárólag az Ön és vállalata igényei szerint készült terméket. A legkedvezőbb megoldás megtalálásában segítik Önt az OTP Treasury tapasztalt üzletkötői.

 
 • Egyedi
 • Változatos
 • Dinamikus
 • Befektetés

Terméktájékoztató:


Üzletszabályzat és hirdetmények

Egyéb tájékoztatók

PRIIPs

A megelőzően hatályos, illetve később hatályba lépő hirdetményeket és üzletszabályzatokat a linkekre kattintva tekintheti meg.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.