Árupiaci kockázat

Az OTP Bank áru fedezeti ügyletei a nyersanyagot felhasználó, illetve előállító cégek számára nyújtanak hatékony segítséget az alaptermék, jellemzően extrém módon volatilis árának kedvezőtlen irányú elmozdulásából származó veszteség kiküszöbölésében.

Az OTP Treasury nemzetközi kapcsolatain keresztül támogatja szakterületén Önt és vállalatát a hatékonyságának növelésében azáltal, hogy pénzügyi elszámolással elérhetővé teszi az Ön számára a nyersanyagok széles választékát, a mezőgazdasági termékektől kezdve, a nemesfémeken át, egészen az egzotikus olaj származékokon alapuló egyedi gázformulákig.

Határidős nemesfém (arany és ezüst) adásvétel - Kiszámítható jövőbeli nyersanyagár

Számos bizonytalansági tényező folytán a nyersanyag iparág a tőkepiac
legkiszámíthatatlanabb ágazata, így kiemelten fontos a fedezésre alkalmas
eszközök maximális kihasználása.

A határidős nemesfém (arany és ezüst) adásvételi ügyletben Ön előre rögzítheti a nemesfém eladási vagy vételi árát. Az OTP Treasury nyersanyag specialistái készséggel állnak rendelkezésére a kereskedelmi szerződéséhez legközelebb álló tőkepiaci termék megtalálásában.

 
  • Biztonság
  • Tervezhetőség
  • Egyszerűség

Terméktájékoztató:


Árupiaci swap ügylet - Rugalmas stratégia

Az árupiaci csereügylet, másnéven commodity swap, kitűnő lehetőséget biztosít
az összetett és volatilis árupiacokon kötött szerződésekből eredő pénzügyi kitettség fedezésére.

A swap, mint pénzügyi termék, jellemzően a fizikai nyersanyagpiacon tevékenykedő ügyfeleknek nyújt lehetőséget kitettségük fedezésére, legyen szó nyersolajról, olajtermékről, földgázról vagy akár gabonatermékekről. Az üzletkötés során lehetőség van egy meghatározott havi kitettséget fedezni a közeljövőben, de akár évekre előre fixálni lehet az árfolyamot.

Az árupiaci csereügyletben Ön megállapodik az OTP Bankkal valamely jövőbeli nyersanyag áralakuláshoz kötött pénzáramok nettó eredményének elszámolásáról. Az OTP Treasury széleskörű tapasztalattal és kapcsolatrendszerrel rendelkezik a nyersanyag piacokon általános jelleggel alkalmazott átlagáras árupiaci swap termékek tekintetében és ezáltal hatékony segítséget nyújthat ügyfelei számára az árupiaci kockázatfedezés modern formáiban. Mivel az ügylet fedezeti jellegű, Ön azon a fix áron fogja vásárolni/eladni a fizikai terméket, amelyben az OTP Treasury-vel megállapodott. Az OTP Treasury segítségével ügyfeleink pénzügyi kockázata minden esetben jelentősen csökken, 100%-os fedezés esetén akár 0-ra.

 
  • Kiszámítható
  • Egyedi
  • Változatos

Terméktájékoztató:


Üzletszabályzat és hirdetmények

Egyéb tájékoztatók

PRIIPs

A megelőzően hatályos, illetve később hatályba lépő hirdetményeket és üzletszabályzatokat a linkekre kattintva tekintheti meg.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.