Vízközmű társulati hitel

Az önkormányzatok törvényben előírt víziközmű beruházásaikat gyakran valósítják meg társulati úton, az érdekeltek bevonásával, víziközmű társulati hitel igénybevétele mellett.

A víziközmű társulatok (melynek tagjai: a lakosság, az önkormányzatok és egyéb jogi személyek) a társulati hitel igénybevételével - a települések ivóvíz ellátását, szennyvízelvezetését, szennyvíztisztítását, a települések belterületi, illetve lakott területi részén lévő káros vizek elvezetését szolgáló - vízi létesítményeket építenek, fejlesztenek.

A társulat útján megvalósuló helyi jelentőségű közcélú közműlétesítményeknek, vagy egyedi szennyvízelvezetés építéséhez a lakosság érdekeltségi hozzájárulásból fedezett munkáihoz felvett hitel kamatainak a törlesztés első 5 évében 70%-át, a második 5 évében 35%-át - a társulat helyett - a költségvetés a hitelintézetnek megtéríti. A kamatkedvezmény számítási alapja legfeljebb az egyéves futamidejű állampapír referenciahozama tárgyév január 1-jét megelőző féléves átlagának 1,3 szerese lehet. A kedvezményes kölcsön összege a közcélú szennyvízközmű beruházás összköltségének legfeljebb 65%-a.


Amire szüksége lehet


Aktuális hirdetmény, üzletszabályzat

A megelőzően hatályos hirdetményeket és üzletszabályzatokat a linkekre kattintva tekintheti meg.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.