UBS befektetési jegyek

Ha Ön Prémium Plusz számlacsomagal rendelkezik és a UBS Nemzetközi Alapokat választja, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője és Private Banking szolgáltatója, a svájci székhelyű UBS elemzői és befektetési munkatársai gondoskodnak befektetéseiről.

A UBS Nemzetközi Alapok részeként, nyolc különböző befektetési stratégiát követő alapot ajánlunk figyelmébe, melyekből nemcsak az Önnek leginkább megfelelő befektetést választhatja ki, hanem összeállíthatja azt a személyre szabott, befektetési alapjainkból álló portfoliót, amely saját hozamelvárásához és kockázatvállalási hajlandóságához igazodik. Az alapok napi árfolyamadatai itt érhetőek el.

UBS Globális Stratégiai Alapok

A UBS Globális Stratégiai Alapok portfolióját úgy alakították ki, hogy passzív portfoliókezelés (indexkövető) mellett az UBS szakemberei által összeállított globális portfolió referencia hozamát kövesse, illetve esetlegesen azt múlja felül. Az egyes alapok eltérő befektetési stratégiájának következtében a részvények és a kötvények aránya alaponként változó.

A UBS Globális Stratégiai Alapok a rendelkezésre álló vagyont különböző országok, régiók, gazdasági ágazatok és valuták között osztják szét, hogy ezzel is csökkentsék a kockázatot. Ezt a diverzifikációs lehetőséget már kis összegű befektetéssel Ön is kihasználhatja, amit egyébként csak óriási befektetéssel és rengeteg költséggel lehetne egyénileg megoldani.

A UBS Globális Stratégiai Alapok befektetési jegyei euróban kerültek kibocsátásra, így Ön kihasználhatja az euró befektetések nyújtotta előnyöket, azonban ezzel egyúttal devizaárfolyam kockázatot is vállal.

Az alapok nyíltvégűek, határozatlan futamidejűek, folyamatos forgalmazásúak, azaz az alapok futamideje alatt bármikor vásárolhat az alapok befektetési jegyeiből, és bármelyik forgalmazási napon vissza is válthatja azokat.

A passzívan kezelt UBS Globális Stratégiai Alapok családjából három befektetési alap közül választhat:


UBS Aktívan Kezelt Nemzetközi Részvény Alapok

A UBS Aktívan Kezelt Nemzetközi Részvény Alapok aktív portfoliókezelésű alapok, azaz összetételük a piaci folyamatoknak megfelelően állandóan változhat. Optimális befektetési lehetőséget kínálnak azon befektetőknek, akik nem elégszenek meg feltétlenül az adott piacok teljesítményének követésével, hanem több kockázatot vállalva abban bíznak, hogy azok teljesítménye a portfolió aktívabb kezelésével túl is szárnyalható. Az alapok vagyonát több különböző piac között osztják szét, így csökkentve a portfolió kockázatát és az árfolyam ingadozást. A UBS Aktívan Kezelt Nemzetközi Részvény Alapokba fektetett vagyon lehetővé teszi a széles diverzifikációt, amit Ön is kihasználhat.

A UBS Aktívan Kezelt Nemzetközi Részvény Alapok kulcsfontosságú részvénypiacokba fektetnek, és a főbb devizákban elérhetők. Lehetővé teszi az Ön számára a befektetési stratégiák valamennyi előnyének kihasználását, ami eddig csak a nagy volumenű intézményi befektetők számára volt lehetséges.

Az alapok nyíltvégűek, határozatlan futamidejűek, folyamatos forgalmazásúak, azaz az alapok futamideje alatt bármikor vásárolhat az alapok befektetési jegyeiből, és bármelyik forgalmazási napon vissza is válthatja azokat.

A UBS Aktívan Kezelt Nemzetközi Részvény Alapok családjából kettő részvényekbe fektető alap közül választhat:


UBS All Rounder Alap

A UBS All-Rounder Alap jellemzően részvény és kötvény befektetésekből álló befektetési alap. Az alap világszerte fektet fejlett és feltörekvő piaci részvényekbe; kormányzati, vállalati, magas hozamú, feltörekvő piaci és inflációhoz kötött kötvényekbe, valamint ingatlanpiaci értékpapírokba és árupiaci termékekbe. Az alap működése során 4 különböző forgatókönyv szerinti portfoliót kombinál, melyek mindegyike a gazdasági ciklusok éppen aktuális szakaszaitól (fellendülés, bumm, visszaesés és recesszió) függ. Az alap portfoliója igyekszik az egyes gazdasági szakaszoktól függő portfoliórészek kockázatait megfelelő egyensúlyban tartani, ezzel az alap kockázatát mérsékelni, továbbá azok megfelelő módon történő túl-, illetve alulsúlyozásán keresztül a hozamokat növelni.

Az alap nyíltvégű, határozatlan futamidejű, folyamatos forgalmazású, azaz a futamideje alatt bármikor vásárolhat az alap befektetési jegyeiből, és bármelyik forgalmazási napon vissza is válthatja azokat.

Kinek ajánljuk?

Az alapot azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik megtakarításaikat világszerte, kiváló minősítésű értékpapírokba kívánják befektetni, továbbá akik a különböző gazdasági ciklusok szakaszaiban (pl. fellendülés, recesszió)  is, és közepes kockázatot felvállalva a pénzpiaci instrumentumoknál magasabb hozamot várnak el a befektetésüktől.


UBS US Opportunity Alap

A UBS US Opportunity Alap aktív portfoliókezelésű alap, azaz összetétele a piaci folyamatoknak megfelelően állandóan változhat. Optimális befektetési lehetőséget kínál azon befektetőknek, akik nem elégednek meg feltétlenül az adott piacok teljesítményének követésével, hanem több kockázatot vállalva abban bíznak, hogy azok teljesítménye a portfolió aktívabb kezelésével túl is szárnyalható. A UBS US Opportunity Alap jellemzően nagy kapitalizációjú vállalatok (blue chipek) és kis és közepes tőkével rendelkező amerikai vállalatok részvényeibe fektet, illetve a portfolió egy része rugalmas likviditási eszközökbe kerül. Az alap vagyonát több különböző szektor között osztják szét, így csökkentve a portfolió kockázatát és az árfolyam ingadozást.

Az alap nyíltvégű, határozatlan futamidejű, folyamatos forgalmazású, azaz a futamideje alatt bármikor vásárolhat az alap befektetési jegyeiből, és bármelyik forgalmazási napon vissza is válthatja azokat.

Kinek ajánljuk?

Az Alapot azon Prémium Plusz számlacsomaggal rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk, akik megtakarításaikat hosszútávra - minimum 5-7 évre – szeretnék befektetni, és akik hatékony hozzáférést szeretnének az amerikai részvény piacokhoz, továbbá, készek magasabb kockázatot felvállalni a magasabb várható hozam érdekében.A UBS Aktívan Kezelt Amerikai Részvény Alap (UBS Key Selection Sicav- US equities) 2013. március 18-i hatállyal beolvadt a UBS US Opportunity alapba.


Hirdetmények, Üzletszabályzatok

 
 
 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.