A Bizalom Extra USD betét kiszámítható, biztos kamatot hoz Önnek, ha új forrást köt le egyszeri, fix futamidőre. Kezelése egyszerű és átlátható.

Miért előnyös?

 • Gyorsan és egyszerűen lekötheti pénzét.
 • Tervezhető, fix kamat.
 • A lekötött betétek biztonságát az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) garantálja.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Bizalom Extra USD betétben lekötnie pénzét, ha

 • egyszerű megtakarítást keres devizában,
 • biztonságos, rövid távú megtakarításban gondolkodik, és
 • új forrást kíván lekötni OTP deviza számláján

Ki köthet le Bizalom Extra USD betétet?

Ön akkor köthet le Bizalom Extra USD betétet, ha a bankunknál devizaszámlát vezet, és azon a referencia dátum egyenlegét meghaladó összeget kíván lekötni.

A betéti szerződés részletes feltételeit az üzletszabályzat tartalmazza.

Lekötési feltételek

ÖsszegDevizanemKamat (évi)EBKM (évi)
Legalább 600 USDUSD0,15%0,15%

Összeg

Legalább 600 USD
 • Devizanem
  USD
 • Kamat (évi)
  0,15%
 • EBKM (évi)
  0,15%

Hogyan működik?

 1. Betétlekötés

  Bizalom extra USD betétet bármelyik bankfiókunkban, az OTPdirekt internetbanki,és mobilalkalmazási szolgáltatáson vagy telefonos banki szolgáltatáson keresztül is leköthet a +36 (1) 3 666 666-os telefonszámon.

 2. Mi számít új forrásnak?

  A következőképpen határozzuk meg, mennyi új forrással rendelkezik Ön, amikor Bizalom Extra USD betétet szeretne lekötni:

  1. Összeadjuk az Ön bankunknál lévő megtakarításait (legyenek akár fizetési számlán, betétszámlán, lekötött betétben vagy értékpapírszámlán).

  2. Kivonjuk ebből azt, amennyi megtakarítása Önnek az akciós betét hirdetményében meghatározott referencia napon bankunknál volt.

  3. A fennmaradó összeg minősül új forrásnak, ezt kötheti le Ön a Bizalom Extra USD betét feltételei szerint, amennyiben ez az összeg eléri a feltételekben meghatározott minimum összeget.

 3. Hozzáférés a megtakarításhoz

  A lekötött összeget és a kamatot együttesen jóváírjuk a fizetési számláján a futamidő lejáratának napján. Ha Önnek előbb van szüksége pénzre, a betétet bármikor feltörheti, így a kamatot nem, de a tőkét azonnal jóváírjuk a fizetési számláján. Ha banki nyitvatartási időn kívül történik a betétfeltörés, a jóváírás a következő banki nyitásnál valósul meg.

Hogyan köthet le Bizalom Extra USD betétet?

leggyorsabban

Internetbanki alkalmazásban

Kösse le gyorsan és egyszerűen a pénzét az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás keretében az Internetbankban!

OTP bankfiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat.

Telefonon

Telefonos banki szolgáltatáson keresztül a +36 (1) 366 666-os számon.

Gyakran ismételt kérdések

Betétlekötés

Megtakarításának lekötéséhez OTP által vezetett devizaszámla szükséges, amit könnyen megnyithat bármelyik bankfiókunkban.
Lekötést már 600 USD-től kezdeményezhet bármelyik bankfiókunkban, illetve OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáson vagy telefonos banki szolgáltatáson keresztül ( +36 (1)366-6666 ) is.

A deviza lekötött betétek részletes feltételeit az üzletszabályzat a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről – betétek és a hirdetmény a Lakossági lekötött devizabetétekről tartalmazza.

Igen, egy ügyfél több lekötött betéttel is rendelkezhet.

Mivel lekötési megbízás fizetési számlára adható, ezért a számlán rendelkezni jogosultak rendelkezhetnek a lekötött betét felett is.

A lekötött betéthez kapcsolódó díjak

A devizabetét lekötése ingyenes.
A betétlekötés részletes feltételeit és az EBKM mértékét a hirdetmény a Lakossági lekötött devizabetétekről, a lekötött betétek díjait, költségeit a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatai és díjai hirdetmény tartalmazza.

A lekötött betét feltörésének nincs díja. A lekötött betét feltörése esetén azonban Ön elesik a kamattól, és csak a lekötött tőke összeg kerül jóváírásra a fizetési számláján.
A deviza lekötött betétek további díjait, költségeit a hirdetmény a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatairól és díjairól elnevezésű hirdetmény, az EBKM mértékét a hirdetmény a Lakossági lekötött devizabetétekről tartalmazza.

A deviza lekötött betétek kamatai a futamidőtől és a lekötés feltételeitől függően eltérhetnek.
Az aktuálisan érvényes kamatokat a hirdetmény a Lakossági lekötött devizabetétekről tartalmazza.

A lekötött betét megszüntetése

Ön több lehetőség közül is választhat:
Egyszeri lekötés esetén a lekötött betétek a futamidő végén lejárnak, a lekötött betét összegét és a kamatokat pedig a fizetési számlán automatikusan jóváírjuk.

Folyamatos lekötésnél a lejáratkor a kamatot automatikusan jóváírjuk a fizetési számláján, a tőkét pedig újra lekötjük az eredeti futamidővel, a fordulónapkor érvényes kamat- és betétlekötési feltételek mellett.

Kamattal növelt ismétlődő lekötésnél a lejáratkor a tőke és a kamat összegét automatikusan újra lekötjük az eredeti futamidővel, a fordulónapkor érvényes kamat- és betétlekötési feltételek mellett.

Amennyiben nem szeretné, hogy kamattal növelt ismétlődő vagy folyamatos lekötése újrainduljon, erről a fordulónap előtt rendelkezhet.

Ha a lekötött pénzre a lejárat előtt lenne szüksége, feltörheti a betétet. Ebben az esetben Ön elesik a kamattól, a lekötött tőkeösszeget pedig jóváírjuk a fizetési számláján.