OTP Zöld Lakáshitel kamatkedvezménnyel

OTP Zöld Lakáshitel kamatkedvezménnyel

Korszerűsítésre, új lakásvásárlásra, építésre

Miért érdemes igényelni?

 • Zöld kamatkedvezmény már a futamidő elejétől - évi fix 0,5%
 • Folyósítási díj nélkül és további induló díjkedvezményekkel igényelhető
 • A hitel futamideje alatt, a 121. hónaptól egy alkalommal egyszerűen és díjmentesen csökkenthető a hitel kamata
 • Évnyerő Lakáshiteleinkkel az első 12 hónapban alacsonyabb a törlesztőrészlet, mert a türelmi időszakban csak kamatot kell fizetni
 • A választható futamidő 11-30 év, a felvehető kölcsönösszeg 500 000 – 130 000 000 Ft

  Zöld lakáshitel THM: 11,3 - 11,4%
  Támogatott lakáshitel THM: 3,2 - 3,3%

Zöld Lakáshitel igényelhető új lakóingatlan (lakás vagy új családi ház) építésére vagy vásárlására, vagy használt lakóingatlan korszerűsítésére, ha az ingatlan megfelel az előírt energetikai elvárásoknak.

Kérj visszahívást!

Kollégánk a megadott telefonszámon keresni fog, és elvégzi az előzetes hitelbírálatot, majd időpontot foglal neked bankfiókunkba.

A kalkulátorban a Zöld Lakáshiteleken kívül, a kiválasztott hitelcélnak megfelelő, bankunknál elérhető több gyermek után járó, CSOK mellé igényelhető támogatott hitelek is megjelenítésre kerülnek.

Piaci kamatozású lakáshitelek futamideje minimum 11 év. Ha Téged nem - vagy nem kizárólag - a több gyermek után járó, CSOK mellé igényelhető támogatott hitel érdekel, a kalkulátorban legalább 11 évet állíts be a futamidő kiválasztásánál.

A hitel igénylésével és folyósításával kapcsolatos díjakat és vonatkozó akciókat a lakáshitel hirdetményekben találod meg. Kérjük, a kalkulációban meg nem jelenített termékekről tájékozódj a termékismertetőkből és a lakáshitel hirdetményekből!

Felkeltettük érdeklődésed és kíváncsi vagy a részletekre?

Az OTP Bank személyre szabott ajánlatokat kínál ügyfeleinek. Egyéni ajánlatért, további kedvezményekért kérj visszahívást kollégáinktól, vagy foglalj időpontot bankfiókunkba

Kérj visszahívást!

Kollégánk a kiválasztott időpontban felhív.

Foglalj időpontot

Foglald le időpontod a hozzád legközelebbi bankfiókba!

Gyakran ismételt kérdések

Az OTP Évnyerő Lakáshitelek 1 éves türelmi idős kölcsönök, ami azt jelenti, hogy a futamidő első évében kizárólag a kamatot kell megfizetni. A tőke törlesztése a 13. hónapban kezdődik. Ezekkel a konstrukciókkal az első évben alacsonyabb a havonta fizetendő törlesztőrészlet mértéke.

A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelek minden lakáscél esetén igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználás és hitelkiváltási hitelcélokat.

Az OTP Bank Évnyerő Lakáshitelei 1 éves türelmi idős kölcsönök. A türelmi idő azt jelenti, hogy ezen időszak alatt (a futamidő első 12 hónapjában) kizárólag a kamatot kell megfizetni, a tőke törlesztése csak a 13. hónapban kezdődik.

A lakáscélok megvalósításakor a kezdeti időszakban számos olyan költség jelentkezhet (pl. illetékfizetés, lakásfelújítás), amelynek finanszírozása nehézséget jelent. A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelekkel a kezdeti időszakban (a futamidő első 12 hónapjában) az egyenletes törlesztéshez képest alacsonyabb a törlesztőrészlet, hiszen csak a kamatot kell megfizetni. A türelmi idő lejártát követő hónaptól kezdődően a kölcsön törlesztőrészlete viszont megemelkedik, ugyanis a tőke törlesztését is meg kell kezdeni.

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen:

 • rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot, és
 • egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

A célodtól függően a hitel igénylésének lehetnek további feltételei, melyekről munkatársaink tájékoztatnak a hitel igénylése előtt.

Csak akkor tudunk hitelt nyújtani, ha rendelkezel egy meghatározott összegű önerővel. Azaz a saját pénzedből kell fedezned azt az összeget, ami a hitelen felül még hiányzik az ingatlan megvásárlásához.

 • A saját pénzeden kívül az önerő lehet lakáscélú megtakarítás vagy állami támogatás is (pl. CSOK).
 • Lakáshitel esetén legalább 20% önerőre van szükség.

Megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

A hitel igényléséhez neked vagy adóstársadnak rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot.

Az igazolt rendszeres jövedelem összegétől függ, hogy mekkora összeget szánhatsz a hitel törlesztésére, azaz, hogy mekkora hitelt vehetsz fel.

Igen, a hitel igénylésének egyik alapvető feltételei, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen rendszeres, személyenként egyazon munkahelyről származó, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot.

Igen, megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

Mielőtt átutaljuk a kölcsön összegét, teljesítened kell a kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételeket és a szerződések alapján közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tegyél

 • a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és
 • OTP lakossági folyószámlával, amiről a hitelt törleszted, és amelyre megadtad a kölcsön törlesztésére vonatkozó megbízást.

Ezenkívül gondoskodj arról, hogy be legyenek fizetve a kölcsön folyósításával összefüggő banki és a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének földhivatali költségei.

A folyósítás részletes feltételeiről munkatársaink a szerződéskötés során részletesen tájékoztatnak.

Már minden lakáscélhoz igénybe vehetsz különböző típusú állami támogatásokat. Céltól függően egyszerre akár többféle támogatást is, vissza nem térítendő támogatások és kedvezményes, akár fix kamatozású hitelek formájában. Szakértőink segítenek kiválasztani a Neked leginkább megfelelőeket.

A hiteligénylés beadását követően a tanácsadód tájékoztat a hitelbírálat eredményéről. Az összeget a kölcsönszerződésben foglaltak szerint utaljuk el (pl. lakásvásárlás esetén az eladónak, a vételár utolsó részleteként).

A hitelkérelem beadása után fog megtörténni az ingatlan értékének megállapítása és a hitelbírálat. Ez az időszak kb. 3 hét, mely során a tanácsadód fog tájékoztatni a következő lépésekről.