Stabilitás minden pillanatban!

Stabilitás minden pillanatban!

Kiszámítható ajánlatok fix törlesztőrészlettel, türelmi idős Évnyerő Lakáshiteleinkkel az első évben csak a kamatot kell fizetned.

 • Kedvező, mert online kuponnal 726.942 Ft-tal jobban járhatsz1
 • Előnyös, mert Évnyerő Lakáshiteleinknél is több induló díjat elengedünk2
 • Tervezhető, mert 5, 10 éves időszakokra vagy a futamidő végéig3 fix a törlesztőrészlet
 • Évnyerő Lakáshiteleinkkel az első 12 hónapban alacsonyabb a törlesztőrészlet, mert a türelmi időszakban csak kamatot kell fizetned
 • Azonnali, statisztikai alapú értékbecsléssel a hiteligénylési folyamat akár egy héttel gyorsabb és költséghatékonyabb is lehet

  THM: 3,3 - 13,7%
Visszahívást kérek

Kérjen visszahívást!

Kollégánk a megadott telefonszámon keresni fogja Önt, és elvégzi az előzetes hitelbírálatot, majd időpontot foglal Önnek bankfiókunkba.

Lakáshiteleinkkel hamarabb beköltözhetsz új otthonodba, mint gondolnád!

 1. Gyors telefonos igényfelmérés


  Szakértőink segítségével megtalálhatod az ideális lakásmegoldást.

 2. Kényelmes szerződéskötés


  Átlagosan 5 hét alatt szerződést kötünk.5

 3. Gyors hitelfolyósítás


  Átlagosan 6 hét alatt folyósítjuk a választott hitelt.4

Felkeltettük érdeklődésed és kíváncsi vagy a részletekre?

Az OTP Bank személyre szabott ajánlatokat kínál ügyfeleinek. Egyéni ajánlatért, további kedvezményekért kérj visszahívást kollégáinktól, vagy foglalj időpontot bankfiókunkba – kollégánk széles termék- és szolgáltatáskínálatunkból segít megtalálni a megfelelő megoldást.

Kérj visszahívást az online kedvezményért!

Kollégánk a kiválasztott időpontban keresni fog a megadott elérhetőségeden és igény esetén segít a fióki időpontfoglalásban is.

Online kedvezmény a VideóBankban is!

Ha kíváncsi vagy, hogyan intézheted a hitelfelvételt szinte teljesen online, kollégánk tájékoztat a lehetőségekről.

Hogyan juthatsz online kuponhoz?

 1. Kérj visszahívást, add meg az e-mail címed is, amelyre az online kuponkódot elküldjük.

 2. Kollégánk visszahív a részletekkel, és időpontot is foglalhatsz a bankfióki ügyintézéshez.

 3. Ingatlanhitel igénylésekor mutasd be a kuponkódot tartalmazó e-mailt!

Az online kuponnal kapható kamatkedvezményt minden piaci – nem támogatott – lakáshitel termék esetében érvényesítheted. A kupon 180 napig érvényes a visszahíváskérésedet követően – biztosítsd be kedvezményed jó előre!

Gyakran ismételt kérdések

Az OTP Évnyerő Lakáshitelek 1 éves türelmi idős kölcsönök, ami azt jelenti, hogy a futamidő első évében kizárólag a kamatot kell megfizetni. A tőke törlesztése a 13. hónapban kezdődik. Ezekkel a konstrukciókkal az első évben alacsonyabb a havonta fizetendő törlesztőrészlet mértéke.

A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelek minden lakáscél esetén igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználás és hitelkiváltási hitelcélokat.

Az OTP Bank Évnyerő Lakáshitelei 1 éves türelmi idős kölcsönök. A türelmi idő azt jelenti, hogy ezen időszak alatt (a futamidő első 12 hónapjában) kizárólag a kamatot kell megfizetni, a tőke törlesztése csak a 13. hónapban kezdődik.

A lakáscélok megvalósításakor a kezdeti időszakban számos olyan költség jelentkezhet (pl. illetékfizetés, lakásfelújítás), amelynek finanszírozása nehézséget jelent. A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelekkel a kezdeti időszakban (a futamidő első 12 hónapjában) az egyenletes törlesztéshez képest alacsonyabb a törlesztőrészlet, hiszen csak a kamatot kell megfizetni. A türelmi idő lejártát követő hónaptól kezdődően a kölcsön törlesztőrészlete viszont megemelkedik, ugyanis a tőke törlesztését is meg kell kezdeni.

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen:

 • rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot, és
 • egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

A célodtól függően a hitel igénylésének lehetnek további feltételei, melyekről munkatársaink tájékoztatnak a hitel igénylése előtt.

Csak akkor tudunk hitelt nyújtani, ha rendelkezel egy meghatározott összegű önerővel. Azaz a saját pénzedből kell fedezned azt az összeget, ami a hitelen felül még hiányzik az ingatlan megvásárlásához.

 • A saját pénzeden kívül az önerő lehet lakáscélú megtakarítás vagy állami támogatás is (pl. CSOK).
 • Lakáshitel esetén legalább 20% önerőre van szükség.

Megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

A hitel igényléséhez neked vagy adóstársadnak rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot.

Az igazolt rendszeres jövedelem összegétől függ, hogy mekkora összeget szánhatsz a hitel törlesztésére, azaz, hogy mekkora hitelt vehetsz fel:

 • ha kevesebb mint 5 év a kamatperiódus hossza vagy változó kamatozású a hitel, és a te vagy adóstársad jövedelme nettó 500 000 Ft alatt van, akkor legfeljebb a jövedelem 25 százalékát fordíthatod törlesztésre. Ha ugyanezekben az esetekben a jövedelem eléri a havi nettó 500 000 forintot vagy a fölött van, akkor legfeljebb a jövedelem 30 százalékát fordíthatod törlesztésre.
 • ha a kamatperiódus legalább 5 év, de kevesebb mint 10 év, vagy a hitel a futamidő végéig fix kamatozású, és te vagy adóstársad jövedelme nettó 500 000 Ft alatt van, akkor legfeljebb a jövedelem 35 százalékát fordíthatod törlesztésre. Ha ugyanezekben az esetekben a jövedelem eléri a havi nettó 500 000 forintot vagy a fölött van, akkor legfeljebb a jövedelem 40 százalékát fordíthatod törlesztésre.
 • ha a kamatperiódus legalább 10 év vagy a hitel a futamidő végéig fix kamatozású vagy 10 millió forintos OTK 3 gyermekes családok részére nyújtott támogatott hitel, ha a hitel futamideje megegyezik a támogatás időszakával, és a te vagy adóstársad jövedelme nettó 500 000 Ft alatt van, akkor legfeljebb a jövedelem 50 százalékát fordíthatod törlesztésre. Ha ugyanezekben az esetekben a jövedelem eléri a havi nettó 500 000 forintot vagy a fölött van, akkor legfeljebb a jövedelem 60 százalékát fordíthatod törlesztésre.

Igen, a hitel igénylésének egyik alapvető feltételei, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen rendszeres, személyenként egyazon munkahelyről származó, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot.

Igen, megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

Mielőtt átutaljuk a kölcsön összegét, teljesítened kell a kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételeket és a szerződések alapján közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tegyél

 • a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és
 • OTP lakossági folyószámlával, amiről a hitelt törleszted, és amelyre megadtad a kölcsön törlesztésére vonatkozó megbízást.

Ezenkívül gondoskodj arról, hogy be legyenek fizetve a kölcsön folyósításával összefüggő banki és a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének földhivatali költségei.

A folyósítás részletes feltételeiről munkatársaink a szerződéskötés során részletesen tájékoztatnak.

A hiteligénylés beadását követően a tanácsadód tájékoztat a hitelbírálat eredményéről. Az összeget a kölcsönszerződésben foglaltak szerint utaljuk el (pl. lakásvásárlás esetén az eladónak, a vételár utolsó részleteként).

A hitelkérelem beadása után fog megtörténni az ingatlan értékének megállapítása és a hitelbírálat. Ez az időszak kb. 3 hét, mely során a tanácsadód fog tájékoztatni a következő lépésekről.