• Tervezhető, mert a futamidő végéig 1 fix a törlesztőrészlet, ugyanakkor az új Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatással a hitel futamideje alatt, a 121. hónaptól egy alkalommal, egyszerűen és díjmentesen csökkentheted hiteled kamatát
 • Évnyerő Lakáshiteleinkkel az első 12 hónapban alacsonyabb a törlesztőrészlet, mert a türelmi időszakban csak kamatot kell fizetned
 • Előnyös, mert Évnyerő Lakáshiteleinknél is több induló díjat elengedünk2
 • Azonnali, statisztikai alapú értékbecsléssel a hiteligénylési folyamat akár egy héttel gyorsabb és költséghatékonyabb is lehet

  THM: 3,2 - 7,3%
Visszahívást kérek

Kérj visszahívást!

Szakértő kollégánk a megadott telefonszámon keresni fog, hogy személyre szabott ajánlatot készíthessünk Neked!

Felhívjuk figyelmét, hogy

 • az OTP Évnyerő Otthonteremtési Lakáshitel (Falusi CSOK+hitel) esetén a maximálisan igényelhető hitelösszeg 2 gyermek esetén 10 millió, 3 gyermek esetén 15 millió Ft,
 • az OTP Évnyerő CSOK Plusz Lakáshitel esetén a maximálisan igényelhető hitelösszeg a vállalt+meglévő gyermekek számától függ. 1 vállalt gyermek esetén maximum 15 millió Ft, 2 (vállalt+meglévő) gyermek esetén maximum 30 millió Ft, míg 3 vagy több (vállalt+meglévő) gyermek esetén maximum 50 millió Ft igényelhető.

OTP 1x1 Lakáshitelek

Egyszerű hiteligényre egyszerű és kedvezményes megoldás. Igényeld 1x1 Lakáshiteleinket az OTP Végig Fix Lakáshiteleknél 0,1%-kal alacsonyabb, a futamidő végéig fix kamattal, egyszeri kamatcsökkentési szolgáltatással és díjkedvezménnyel.

Megnézem a részleteket

Felkeltettük érdeklődésed és kíváncsi vagy a részletekre?

Az OTP Bank személyre szabott ajánlatokat kínál ügyfeleinek. Egyéni ajánlatért, további kedvezményekért kérj visszahívást kollégáinktól, vagy foglalj időpontot bankfiókunkba – kollégánk széles termék- és szolgáltatáskínálatunkból segít megtalálni a megfelelő megoldást.

Kérj visszahívást a további részletekért!

Kollégánk a kiválasztott időpontban keresni fog a megadott elérhetőségeden és igény esetén segít a fióki időpontfoglalásban is.

Online igénylési lehetőség a VideóBankon keresztül!

Ha kíváncsi vagy, hogyan intézheted a hitelfelvételt szinte teljesen online, kollégánk tájékoztat a lehetőségekről.

Lakáshiteleinkkel hamarabb beköltözhetsz új otthonodba, mint gondolnád!

 1. Gyors telefonos igényfelmérés


  Szakértőink segítségével megtalálhatod az ideális lakásmegoldást.

 2. Kényelmes szerződéskötés


  Átlagosan 4 hét alatt szerződést kötünk.4

 3. Gyors hitelfolyósítás


  Átlagosan 6 hét alatt folyósítjuk a választott hitelt.3

Gyakran ismételt kérdések

Az OTP Évnyerő Lakáshitelek 1 éves türelmi idős kölcsönök, ami azt jelenti, hogy a futamidő első évében kizárólag a kamatot kell megfizetni. A tőke törlesztése a 13. hónapban kezdődik. Ezekkel a konstrukciókkal az első évben alacsonyabb a havonta fizetendő törlesztőrészlet mértéke.

A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelek minden lakáscél esetén igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználás és hitelkiváltási hitelcélokat.

Az OTP Bank Évnyerő Lakáshitelei 1 éves türelmi idős kölcsönök. A türelmi idő azt jelenti, hogy ezen időszak alatt (a futamidő első 12 hónapjában) kizárólag a kamatot kell megfizetni, a tőke törlesztése csak a 13. hónapban kezdődik.

A lakáscélok megvalósításakor a kezdeti időszakban számos olyan költség jelentkezhet (pl. illetékfizetés, lakásfelújítás), amelynek finanszírozása nehézséget jelent. A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelekkel a kezdeti időszakban (a futamidő első 12 hónapjában) az egyenletes törlesztéshez képest alacsonyabb a törlesztőrészlet, hiszen csak a kamatot kell megfizetni. A türelmi idő lejártát követő hónaptól kezdődően a kölcsön törlesztőrészlete viszont megemelkedik, ugyanis a tőke törlesztését is meg kell kezdeni.

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen:

 • rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 177 000 forintot, és
 • egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

A célodtól függően a hitel igénylésének lehetnek további feltételei, melyekről munkatársaink tájékoztatnak a hitel igénylése előtt.

Csak akkor tudunk hitelt nyújtani, ha rendelkezel egy meghatározott összegű önerővel. Azaz a saját pénzedből kell fedezned azt az összeget, ami a hitelen felül még hiányzik az ingatlan megvásárlásához.

 • A saját pénzeden kívül az önerő lehet lakáscélú megtakarítás vagy állami támogatás is (pl. CSOK).
 • Lakáshitel esetén legalább 20% önerőre van szükség.

Megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

A hitel igényléséhez neked vagy adóstársadnak rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 177 000 forintot.

Az igazolt rendszeres jövedelem összegétől függ, hogy mekkora összeget szánhatsz a hitel törlesztésére, azaz, hogy mekkora hitelt vehetsz fel.

Igen, a hitel igénylésének egyik alapvető feltételei, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen rendszeres, személyenként egyazon munkahelyről származó, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 177 000 forintot.

Igen, megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

Mielőtt átutaljuk a kölcsön összegét, teljesítened kell a kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételeket és a szerződések alapján közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tegyél

 • a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és
 • OTP lakossági folyószámlával, amiről a hitelt törleszted, és amelyre megadtad a kölcsön törlesztésére vonatkozó megbízást.

Ezenkívül gondoskodj arról, hogy be legyenek fizetve a kölcsön folyósításával összefüggő banki és a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének földhivatali költségei.

A folyósítás részletes feltételeiről munkatársaink a szerződéskötés során részletesen tájékoztatnak.

A hiteligénylés beadását követően a tanácsadód tájékoztat a hitelbírálat eredményéről. Az összeget a kölcsönszerződésben foglaltak szerint utaljuk el (pl. lakásvásárlás esetén az eladónak, a vételár utolsó részleteként).

A hitelkérelem beadása után fog megtörténni az ingatlan értékének megállapítása és a hitelbírálat. Ez az időszak kb. 3 hét, mely során a tanácsadód fog tájékoztatni a következő lépésekről.