Stabilitás minden pillanatban!

Stabilitás minden pillanatban!

Kiszámítható ajánlatok fix törlesztőrészlettel, türelmi idős Évnyerő Lakáshiteleinkkel az első évben csak a kamatot kell fizetned.

 • Tervezhető, mert a futamidő végéig 1 fix a törlesztőrészlet, ugyanakkor az új Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatással a hitel futamideje alatt, a 121. hónaptól egy alkalommal, egyszerűen és díjmentesen csökkentheted hiteled kamatát
 • Évnyerő Lakáshiteleinkkel az első 12 hónapban alacsonyabb a törlesztőrészlet, mert a türelmi időszakban csak kamatot kell fizetned
 • Kedvező, mert online kuponnal 626.344 Ft-tal jobban járhatsz2
 • Előnyös, mert Évnyerő Lakáshiteleinknél is több induló díjat elengedünk3
 • Azonnali, statisztikai alapú értékbecsléssel a hiteligénylési folyamat akár egy héttel gyorsabb és költséghatékonyabb is lehet

  THM: 3,2 - 12,0%
Visszahívást kérek

Kérjen visszahívást!

Kollégánk a megadott telefonszámon keresni fogja Önt, és elvégzi az előzetes hitelbírálatot, majd időpontot foglal Önnek bankfiókunkba.

Piaci kamatozású lakáshitel termékek esetén a minimum futamidő 11 év. Amennyiben Téged nem, vagy nem kizárólag a több gyermek után járó CSOK mellé igényelhető támogatott hitel érdekel, a kalkulátorban a futamidő választásnál kérjük, minimum 11 évet állíts be.

Felkeltettük érdeklődésed és kíváncsi vagy a részletekre?

Az OTP Bank személyre szabott ajánlatokat kínál ügyfeleinek. Egyéni ajánlatért, további kedvezményekért kérj visszahívást kollégáinktól, vagy foglalj időpontot bankfiókunkba – kollégánk széles termék- és szolgáltatáskínálatunkból segít megtalálni a megfelelő megoldást.

Kérj visszahívást az online kedvezményért!

Kollégánk a kiválasztott időpontban keresni fog a megadott elérhetőségeden és igény esetén segít a fióki időpontfoglalásban is.

Online kedvezmény a VideóBankban is!

Ha kíváncsi vagy, hogyan intézheted a hitelfelvételt szinte teljesen online, kollégánk tájékoztat a lehetőségekről.

Lakáshiteleinkkel hamarabb beköltözhetsz új otthonodba, mint gondolnád!

 1. Gyors telefonos igényfelmérés


  Szakértőink segítségével megtalálhatod az ideális lakásmegoldást.

 2. Kényelmes szerződéskötés


  Átlagosan 5 hét alatt szerződést kötünk.5

 3. Gyors hitelfolyósítás


  Átlagosan 6 hét alatt folyósítjuk a választott hitelt.4

Hogyan juthatsz online kuponhoz?

 1. Kérj visszahívást, add meg az e-mail címed is, amelyre az online kuponkódot elküldjük.

 2. Kollégánk visszahív a részletekkel, és időpontot is foglalhatsz a bankfióki ügyintézéshez.

 3. Ingatlanhitel igénylésekor mutasd be a kuponkódot tartalmazó e-mailt!

Az online kuponnal kapható kamatkedvezményt minden piaci – nem támogatott – lakáshitel termék esetében érvényesítheted. A kupon 180 napig érvényes a visszahíváskérésedet követően – biztosítsd be kedvezményed jó előre!

Gyakran ismételt kérdések

Az OTP Évnyerő Lakáshitelek 1 éves türelmi idős kölcsönök, ami azt jelenti, hogy a futamidő első évében kizárólag a kamatot kell megfizetni. A tőke törlesztése a 13. hónapban kezdődik. Ezekkel a konstrukciókkal az első évben alacsonyabb a havonta fizetendő törlesztőrészlet mértéke.

A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelek minden lakáscél esetén igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználás és hitelkiváltási hitelcélokat.

Az OTP Bank Évnyerő Lakáshitelei 1 éves türelmi idős kölcsönök. A türelmi idő azt jelenti, hogy ezen időszak alatt (a futamidő első 12 hónapjában) kizárólag a kamatot kell megfizetni, a tőke törlesztése csak a 13. hónapban kezdődik.

A lakáscélok megvalósításakor a kezdeti időszakban számos olyan költség jelentkezhet (pl. illetékfizetés, lakásfelújítás), amelynek finanszírozása nehézséget jelent. A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelekkel a kezdeti időszakban (a futamidő első 12 hónapjában) az egyenletes törlesztéshez képest alacsonyabb a törlesztőrészlet, hiszen csak a kamatot kell megfizetni. A türelmi idő lejártát követő hónaptól kezdődően a kölcsön törlesztőrészlete viszont megemelkedik, ugyanis a tőke törlesztését is meg kell kezdeni.

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen:

 • rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot, és
 • egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

A célodtól függően a hitel igénylésének lehetnek további feltételei, melyekről munkatársaink tájékoztatnak a hitel igénylése előtt.

Csak akkor tudunk hitelt nyújtani, ha rendelkezel egy meghatározott összegű önerővel. Azaz a saját pénzedből kell fedezned azt az összeget, ami a hitelen felül még hiányzik az ingatlan megvásárlásához.

 • A saját pénzeden kívül az önerő lehet lakáscélú megtakarítás vagy állami támogatás is (pl. CSOK).
 • Lakáshitel esetén legalább 20% önerőre van szükség.

Megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

A hitel igényléséhez neked vagy adóstársadnak rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot.

Az igazolt rendszeres jövedelem összegétől függ, hogy mekkora összeget szánhatsz a hitel törlesztésére, azaz, hogy mekkora hitelt vehetsz fel.

Igen, a hitel igénylésének egyik alapvető feltételei, hogy te vagy adóstársad rendelkezzen rendszeres, személyenként egyazon munkahelyről származó, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 133 000 forintot.

Igen, megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphatsz hitelt.

Mielőtt átutaljuk a kölcsön összegét, teljesítened kell a kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételeket és a szerződések alapján közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tegyél

 • a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és
 • OTP lakossági folyószámlával, amiről a hitelt törleszted, és amelyre megadtad a kölcsön törlesztésére vonatkozó megbízást.

Ezenkívül gondoskodj arról, hogy be legyenek fizetve a kölcsön folyósításával összefüggő banki és a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének földhivatali költségei.

A folyósítás részletes feltételeiről munkatársaink a szerződéskötés során részletesen tájékoztatnak.

A hiteligénylés beadását követően a tanácsadód tájékoztat a hitelbírálat eredményéről. Az összeget a kölcsönszerződésben foglaltak szerint utaljuk el (pl. lakásvásárlás esetén az eladónak, a vételár utolsó részleteként).

A hitelkérelem beadása után fog megtörténni az ingatlan értékének megállapítása és a hitelbírálat. Ez az időszak kb. 3 hét, mely során a tanácsadód fog tájékoztatni a következő lépésekről.