A PIN-kód biztonságos kezelése

A PIN kódot tartalmazó borítékot elolvasása és memorizálása után,
a PIN borítékkal együtt semmisítse meg! 

A kártyához tartozó PIN kódot kezelje bizalmasan,
azt ne hozza senki tudomására

A PIN kódot ne jegyezze fel! A PIN kódot se kódolt, se kódolatlan formában, se noteszba, se mobiltelefonba ne jegyezze fel!

Ha egy Ön által meghatározott kódot szeretne, az OTP bankjegy-automatáknál lehetősége van a kapott PIN megváltoztatására.

A PIN kódot csak ott adja meg, ahol ezt a kereskedőknél
történő fizetéskor a POS terminál kéri

A bankjegy-automaták minden esetben kérik a kódot a tranzakcióknál! A PIN kódot sose mondja ki hangosan, mindig saját kezűleg, kezével eltakarva üsse be.

Felhívjuk figyelmét, hogy bizonyos híresztelésekkel ellentétben, amennyiben fordítva adja meg PIN kódját bármely ATM-nél, a készülék nem küld riasztást a rendőrségnek, és nem adja ki a kért összeget.

A PIN kód beütésekor a rendszer ugyanis azt vizsgálja, hogy a megfelelő számkombinációt használja-e, így amennyiben azt fordított sorrendben üti be, a bankjegyautomata téves kódként értelmezi és többszöri hibás kísérletet követően nem adja ki a kártyát.

Így sem adja meg PIN kódját

Nyomatékosan felhívjuk figyelmét arra, hogy sem az OTP Bank munkatársa, sem a kereskedő, sem a rendőrség a PIN kódot nem kérdezheti meg, még az Ön személyének beazonosítása végett sem! Azonnal keltsen gyanút, ha valaki telefonon vagy személyesen elkéri a PIN kódját. Kérjük, saját érdekében semmi esetre ne adja meg és haladéktalanul jelezze az esetet az OTP HelpDesknek: (06 1/20/30/70) 3 666-000!

A bankfiókoknál az elzárt térben lévő bankjegy-automatákhoz nyitva tartási időn kívül kártyájának az ajtónyitón történő áthúzásával juthat be. Ilyen esetekben PIN kódot egyik bank sem kér, és nem is helyez el a kód megadására szolgáló billentyűzetet! Ha mégis ilyennel találkozik, kártyáját ne húzza át az olvasón és értesítse bankunkat a HelpDesk telefonszámán!.

 

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.