OTP Reál Alfa Plusz II. Alap

Befektetési stratégia, az Alap célja

Az Alap célja, hogy a 2,6 éves futamidejének végén a tőke (névérték) 95%-os megóvásán túl lehetőséget nyújtson a befektetőknek arra, hogy részesedjenek a globális ingatlanpiacon az Alap futamideje alatt elérhető hozamokból.

Az Alap lejáratakor Ön a befektetési politika által biztosított részleges tőkemegóvás következtében visszakapja a jegyzéskor befizetett tőkéjének 95%-át, és kedvező feltételekkel részesedhet az Alap befektetéseinek teljesítményéből. Az Alap tőkemegóvásra vonatkozó ígérete a jegyzéskor befizetett összeg 95%-ára vonatkozik és kizárólag lejáratkor, azaz a befektetési jegyek futamidő végéig való megtartása esetén érvényesíthető. Az Alap által alkalmazott befektetési stratégia lehetőséget nyújt arra, hogy egy dinamikusan összeállított, globális ingatlanpiaci stratégia teljesítményéből részesedhessen a befektető. Az így elérhető névértékre vetített hozam a teljes futamidőre vonatkozóan maximálisan 30%, ez az Alap befektetéseinek teljesítményétől, illetve a teljesítmény-részesedési mutatótól függ (EHM: min. -1,95%; feltételes hozam max. 10,61%).

Az Alap 2019. október 30-ig tartó határozott futamidőre jött létre.


Az Alap főbb jellemzői

 

Név: OTP Reál Alfa Plusz II. Zártvégű Alap
Tőkevédelem mértéke: 95% a névértékre vetítve
Maximális feltételes hozam a futamidő alatt: 30%
Teljesítményrészesedés (participációs érték): 45%

Mögöttes befektetés: A 11 elemű indexbe 10 nemzetközi ingatlanpiaci befektetési alap közül válogatva, a legjobb 6 alap kerül be pozitív súllyal az OTP Ingatlan Alap állandó 20%-os aránya mellé.

Lejárat: 2019. október 30.

Jegyzési időszak: 2017.01.23-2017.03.10.


Az Alap árfolyama

 

Az egy jegyre jutó nettó eszközérték (árfolyam) megmutatja, hogy az Alap eszközeinek értékéből hány forint jut egy-egy befektetési jegyre. Az Alap aktuális árfolyama naponta megtalálható az Alapkezelő honlapján, a www.otpingatlanalap.hu címen. Az Alapokban elhelyezett befektetéseinek mindenkori értékét az árfolyam és az értékpapírszámláján lévő befektetési jegyek darabszámának szorzatával számíthatja ki. Azonban a befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az Alap befektetési jegyeinek tőzsdei árfolyama eltérhet az Alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi nettó eszközértéktől, mivel azt a mindenkori tőzsdei kereslet-kínálat határozza meg.