Technikai feltételek

Operációs rendszer: minimum IOS 6.0

SMS küldésre, fogadásra képes készülék, internet kapcsolat.

ÁSZF, adatkezelés

Aktuális Általános Szerződési Feltételek letöltése.

A Cellum Global Zrt. adatkezelési alapelveinek letöltése.

Általános Szerződési Feltételek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által értékesített, központosított mobil értékesítésű szolgáltatásokon alapuló mobilfizetésre letöltése.

Növelje bevételeinek forrását,
mobilizálja üzletét!

Legyen vállalkozása is OTPay elfogadóhely, csatlakozzon Ön is elsők között a mobilfizetési piachoz, és élvezze előnyeit!

Az OTPay alkalmazással rengeteg potenciális vásárlót érhet el, termékei, szolgáltatásai bárhol, bármikor megvásárolhatóvá válnak. Az OTPay elfogadással Ön vállalkozásának könnyen új törzsvásárlói kört építhet ki, hiszen a mobil alkalmazás felhasználói rendszeresen azokat az üzleteket/szolgáltatásokat választják, ahol biztosítva van a mobil fizetés.

Az OTPay szolgáltatás az OTP Bank mobil alkalmazása, de bármely bank mobilfizetésre alkalmas bankkártyája (MasterCard, Maestro, Visa és American Express) regisztrálható az alkalmazásban. (Kérjük, hogy sikertelen regisztráció esetén forduljon a kártyát kibocsátó bankjához további információért.) A szolgáltatás széles közönséget céloz meg, ezért a fejlesztések során kiemelt figyelmet szenteltünk annak, hogy elérhető legyen a legelterjedtebb mobil platformokon (Android, iOS).

Az OTPay elfogadók körébe történő csatlakozásával készpénz és bankkártya nélküli fizetési lehetőséget biztosít vevői számára. Új értékesítési csatornák nyílnak meg termékei/szolgáltatásai számára, sőt, készpénzforgalmi költségeit is csökkentheti.

Legyen vállalkozása is OTPay elfogadóhely!

Üzlete/boltja vagy internetes webáruháza is lehet OTPay elfogadóhely. Üzletében egy QR kód kihelyezése, internetes webshop esetében pedig egy egyszerű fejlesztés szükséges az alkalmazás elfogadásának kialakításához.

OTPay partnerként üzlete így terminál nélkül is bankkártya elfogadó lehet, miközben nem kell fizetnie havi terminál bérleti díjat, és nincs meghatározva elvárt havi forgalom sem. A tranzakció visszaigazoláshoz tetszőleges, már meglévő mobiltelefon, tablet/számítógép vagy egyéb eszköz használható.

Internetes áruházának vevői részére pedig egy könnyen elérhető, legmagasabb szintű biztonságot jelentő, egyszerű és népszerű vásárlási formát tesz lehetővé.

A csatlakozási feltételekről ide kattintva tudhat meg többet.

OTPay
Bankkártyás fizetés okosan

Fizessen mobiltelefonjával biztonságosan!

Az ingyenes OTPay alkalmazás segítségével egyszerűen és biztonságosan fizethet interneten, üzletekben vagy vendéglőkben, de mobiltelefon egyenleg feltöltést is könnyedén tud bonyolítani.

2015. márciusától már fizetheti közterületi parkolási díját, vagy megvásárolhatja magyarországi (országos heti, havi, éves és megyei éves) autópálya-matricáját.

És, mindezt nem csak az OTP Bank ügyfeleként teheti meg!

Az OTP Bank ügyfeleként extra szolgáltatásokat is elérhet: lehetősége van egyenlegét is lekérdeznie, valamint a számlaszám ismerete nélkül, csupán a mobilszám megadásával pénzt is küldhet. (Ezen funkciók kizárólag azon OTP Bank által kibocsátott kártyákkal vehetők igénybe, amelyekre vonatkozó bankkártya szerződés ezt tartalmazza.)

Nyitólap


 

Az alkalmazás használatához regisztrálnia szükséges. Ennek során elsőként az SMS válaszüzenetben küldött kód megadásával hitelesítjük telefonszámát, majd meg kell adnia a későbbiekben minden tranzakció végzéshez szükséges 6 jegyű jelszót (mPIN).

OTPay regisztráció


Egyszerű regisztráció

Az OTPay összes funkciója akkor lesz elérhető, ha legalább egy kártyát regisztrál.

Az OTPay alkalmazásban bármely bank által kibocsátott MasterCard, VISA, vagy American Express bankkártya vagy hitelkártya regisztrálható. (Kérjük, hogy sikertelen regisztráció esetén forduljon a kártyát kibocsátó bankjához további információért.)

mKártya regisztráció


 

A kártya adatok megadása után egy 99 Ft-os kártyás vásárlásként megjelenő terhelést indítunk. A terhelés adatai között, vagy amennyiben a kártyás vásárlásokról SMS-ben kap értesítést, úgy az SMS-ben, egy 4 jegyű aktiváló kódot talál, ezt kell a regisztráció befejezéséhez megadnia.

Aktiválás


Parkolási díj fizetés

Elsőként adja meg a parkolás zónakódját. Ebben a készüléke GPS-ének használatával az OTPay alkalmazás segít. Az alkalmazás a megjelenő térképen az ön tartózkodási helyének alapján automatikusan meghatározza az adott zónakódot.

Következő lépésként a rendszám megadása után indítható a parkolás.

A parkolás indítását követően megjelenik a zóna kód alapján meghatározott parkolás maximális összege, ekkor válassza ki, melyik regisztrált kártyájával kíván fizetni, majd tapintson a "Rendben" gombra.

A jóváhagyáshoz a csak Ön által ismert mPIN megadása is szükséges.

A parkolás a „Parkolás leállítása” gomb segítségével bármikor leállítható. A kiválasztott kártyára az eltel idő alapján számolt tényleges parkolási díj kerül terhelésre.

Parkolás
Parkolás
Parkolás
Parkolás
Parkolás


Autópályadíj-fizetés

Az OTPay segítségével valamennyi magyarországi autópálya-matrica megvásárolható.

Kategóriák: D1, D1 motoros, D2, B2, U

Típusok: heti (10 napos), havi, országos éves, megyei éves matricák

Az autópálya-matrica vásárláshoz adja meg a rendszámot, majd válassza ki a kívánt kategóriát és a matrica típusát.

A „Vásárlás” gomb megnyomását követően válassza ki, melyik regisztrált kártyájával kíván fizetni, majd tapintson a "Rendben" gombra. A jóváhagyáshoz a csak Ön által ismert mPIN megadása is szükséges.

A vásárlás eredménye rövidesen megjelenik az alkalmazásban. A tranzakció részleteit elküldheti emailben, de a későbbiekben is megtalálja a tranzakciók listában.

Abban az esetben, ha ön már rendelkezik a viszonteladói hálózatban vásárolt autópálya-matricával (a közvetlenül a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató honlapján – www.nemzetiutdij.hu – vagy a benzinkutaknál vásárolt autópálya-matricák az ellenőrzésben nem vesznek részt, azokat az OTPay alkalmazás nem jeleníti meg), arra az alkalmazás figyelmezteti és vásárlás előtt megjeleníti az adott rendszámhoz tartozó ( ez előbbi kivételek figyelembevételével) autópálya-matricákat.

Autópályadíj-fizetés
Autópályadíj-fizetés


Internetes fizetés

A webáruház honlapján válassza az OTPay fizetési módot, majd adja meg a telefonszámát vagy az OTPay azonosítóját (menüből elérhető funkció).
A telefonon rövidesen megjelenő alkalmazás üzenetre kattintva, vagy az alkalmazást megnyitva kezdeményezheti a fizetést.

Ha a megjelenő összeget rendben találja, válassza ki, melyik regisztrált kártyájával kíván fizetni, majd tapintson a "Fizetés" gombra. A jóváhagyáshoz a csak Ön által ismert mPIN megadása is szükséges.

A fizetés eredménye rövidesen megjelenik az alkalmazásban, eközben a webáruház oldala is frissül. A tranzakció részleteit elküldheti emailben, de a későbbiekben is megtalálja a tranzakciók listában.

Az OTPay elfogadóhelyekről a menü "Elfogadóhelyek" funkciójával tájékozódhat.

Fizetés indítása
Sikeres fizetés
Elfogadóhelyek


QR kódos fizetés

Az alkalmazás QR kód olvasó funkciójával olvassa be az OTPay elfogadóhelyen kihelyezett QR kódot. A felületen megjelenik az elfogadóhely neve, logója, valamint a fizetendő összeg számára egy mező.

Adja meg az összeget, válassza ki, melyik regisztrált kártyájával kíván fizetni, majd tapintson a "Fizetés" gombra. A jóváhagyáshoz a csak Ön által ismert mPIN megadása is szükséges.

A fizetés eredménye rövidesen megjelenik az alkalmazásban. A tranzakció részleteit elküldheti emailben, de a későbbiekben is megtalálja a tranzakciók listában.

QR olvasó indítása
Fizetés indítása
Sikeres fizetés


Mobil egyenleg feltöltés

A feltöltéshez a telefonszámot, a szolgáltatót és a feltölteni kívánt összeget szükséges megadnia. A telefonszámot beírhatja, kereshet a telefonkönyvben vagy a jobb felső előzmények ikonra kattintva a korábbi feltöltések listájából is választhat.

Az adatok megadása után válassza ki, melyik regisztrált kártyájával kíván fizetni.

A feltöltés jóváhagyáshoz a csak Ön által ismert mPIN megadása is szükséges.

A fizetés eredménye rövidesen megjelenik az alkalmazásban. A tranzakció részleteit elküldheti emailben, de a későbbiekben is megtalálja a tranzakciók listában.

Adatok megadása
mKártya választás
Sikeres fizetés


Pénzküldés

Az OTP Bank ügyfeleként lehetősége van a számlaszám ismerete nélkül, csupán a mobilszám megadásával, OTP Bank által kibocsátott forint bankkártyával rendelkező kedvezményezettnek pénzt küldeni.

A kedvezményezett telefonszámát beírhatja, kereshet a telefonkönyvben vagy a jobb felső előzmények ikonra kattintva a korábbi pénzküldések listájából is választhat. Akár rövid közleményt is megadhat.

A pénzküldés indításához válassza ki, melyik regisztrált kártyájával kíván fizetni. A jóváhagyáshoz a csak Ön által ismert mPIN megadása is szükséges.

A fizetés eredménye rövidesen megjelenik az alkalmazásban. A tranzakció mindaddig „folyamatban” van, amíg a kedvezményezett el nem fogadja, vissza nem utasítja a küldött összeget vagy a határidő le nem jár.

Ha a kedvezményezett is OTPay felhasználó, alkalmazás üzenetben értesül a pénzküldésről. Ha még nem OTPay felhasználó, akkor SMS-ben értesítjük a pénzküldésről, a pénzfogadásra az alkalmazás letöltése, regisztráció és kártya aktiválás után kerülhet sor.

Adatok megadása
Pénzfogadás folyamatban
Sikeres pénzküldés


Tranzakciók lekérdezése

A tranzakciók listáját a nyitólapról vagy a menüből éri el. A lista a tranzakciók státusza szerint is szűrhető.

Egy tranzakció részleteit a sorra tapintva nézheti meg, egy elem törlésére balra húzással (swipe) kezdeményezheti.

Az alkalmazás beállítások között (menüből elérhető funkció) lehetősége van a teljes lista törlésére vagy akár emailben elküldésére is.

Tranzakciók listája
Tranzakció törlés
Export, lista törlés


Egyenleglekérdezés

Az OTP Bank ügyfeleként lehetősége van egyenlegét is lekérdeznie.
Válassza ki a kártyát, amelynek az egyenlegére kíváncsi, majd adja meg mPIN azonosítóját.

Egyenleglekérdezés
Egyenleglekérdezés


Kártyák kezelése

Az mKártyák között láthatja a kártyák alapadatait, valamint a regisztráció státuszát. Újabb kártya regisztrációját a jobb felső sarokban található ikonra tapintva kezdeményezheti.

A kártya adatok exportálása, importálása az alkalmazás újratelepítése során hasznos (pl. készülék csere esetén), ilyenkor nem szükséges ismét regisztrálni a kártyákat.

Hogyan is? Exportálja ki a kártya adatokat, QR kódként elmentheti a telefonra vagy emailben elküldheti. Az alkalmazás újratelepítése után a regisztráció során a korábban használt mPIN-t adja meg. Ezután az importálással lehetősége van a korábban kiexportált QR kódok betöltésére, így a kártyák újra regisztrálása egyszerűen, újabb rögzítés és regisztrációs díj fizetése nélkül lehetséges.

Kártyalista
Export


Beállítások

Ha elfelejtette az mPIN-jét vagy problémát észlel az alkalmazás működésében, használja az alkalmazás újraregisztrációt.

Noha minden fizetéshez az mPIN megadása is szükséges, másodlagos védelemként – a tranzakciós lista elérése ellen - az alkalmazás megnyitásához is beállíthat külön jelszót.

A tranzakciók jóváhagyásához használt mPIN-jét is itt változtathatja meg.

A nyitólapon helyet biztosítottunk plusz egy „gyorsgombnak”, melyet Ön tetszőlegesen kiválaszthat. A beállítást itt vagy a nyitólapon kezdeményezheti.

A tranzakciós lista teljes törlésére, valamint a lista emailben küldésére is itt van lehetősége.

Beállítások
Beállítások
Beállítások

Elfogadóhelyek

Az OTPay elfogadóhelyekről tájékozódhat itt.

Elfogadóhelyek

Segíthetünk?

Elakadt? Nem ért valamit? A képernyő alján megjelenő „?" ikonra tapintva gyorsan eligazodhat.

Segítség

Kapcsolat

További kérdése van? Írjon emailt vagy hívjon minket!

Kapcsolat

Elfogadóhelyek

Az online és QR kódos elfogadóhelyekről ide kattintva tájékozódhat.

Technikai feltételek

Operációs rendszer: minimum IOS 6.0

SMS küldésre, fogadásra képes készülék, internet kapcsolat.

ÁSZF, adatkezelés

Aktuális Általános Szerződési Feltételek letöltése.

A Cellum Global Zrt. adatkezelési alapelveinek letöltése.

Általános Szerződési Feltételek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által értékesített, központosított mobil értékesítésű szolgáltatásokon alapuló mobilfizetésre letöltése.

Növelje bevételeinek forrását,
mobilizálja üzletét!

Legyen vállalkozása is OTPay elfogadóhely, csatlakozzon Ön is elsők között a mobilfizetési piachoz, és élvezze előnyeit!

Az OTPay alkalmazással rengeteg potenciális vásárlót érhet el, termékei, szolgáltatásai bárhol, bármikor megvásárolhatóvá válnak. Az OTPay elfogadással Ön vállalkozásának könnyen új törzsvásárlói kört építhet ki, hiszen a mobil alkalmazás felhasználói rendszeresen azokat az üzleteket/szolgáltatásokat választják, ahol biztosítva van a mobil fizetés.

Az OTPay szolgáltatás az OTP Bank mobil alkalmazása, de bármely bank mobilfizetésre alkalmas bankkártyája (MasterCard, Maestro, Visa és American Express) regisztrálható az alkalmazásban. (Kérjük, hogy sikertelen regisztráció esetén forduljon a kártyát kibocsátó bankjához további információért.) A szolgáltatás széles közönséget céloz meg, ezért a fejlesztések során kiemelt figyelmet szenteltünk annak, hogy elérhető legyen a legelterjedtebb mobil platformokon (Android, iOS).

Az OTPay elfogadók körébe történő csatlakozásával készpénz és bankkártya nélküli fizetési lehetőséget biztosít vevői számára. Új értékesítési csatornák nyílnak meg termékei/szolgáltatásai számára, sőt, készpénzforgalmi költségeit is csökkentheti.

Legyen vállalkozása is OTPay elfogadóhely!

Üzlete/boltja vagy internetes webáruháza is lehet OTPay elfogadóhely. Üzletében egy QR kód kihelyezése, internetes webshop esetében pedig egy egyszerű fejlesztés szükséges az alkalmazás elfogadásának kialakításához.

OTPay partnerként üzlete így terminál nélkül is bankkártya elfogadó lehet, miközben nem kell fizetnie havi terminál bérleti díjat, és nincs meghatározva elvárt havi forgalom sem. A tranzakció visszaigazoláshoz tetszőleges, már meglévő mobiltelefon, tablet/számítógép vagy egyéb eszköz használható.

Internetes áruházának vevői részére pedig egy könnyen elérhető, legmagasabb szintű biztonságot jelentő, egyszerű és népszerű vásárlási formát tesz lehetővé.

A csatlakozási feltételekről ide kattintva tudhat meg többet.