englisholdaltérkép | keresés
OTP REÁL II. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP - MEGSZÜNT
OTP REÁL FUTAM VI. TŐKEVÉDETT ALAP
OTP DOLLÁR INGATLAN ALAPBA FEKTETŐ ALAP
OTP EURÓ INGATLAN ALAPBA FEKTETŐ ALAP
OTP REÁL ALFA PLUSZ TŐKEVÉDETT ALAP
OTP REÁL ALFA IV. TŐKEVÉDET ALAP
OTP REÁL ALFA III. TŐKEVÉDET ALAP
OTP REÁL ALFA II. TŐKEVÉDET ALAP
OTP INGATLANVILÁG ALAPOK ALAPJA
OTP REÁL FUTAM V. TŐKEVÉDETT ALAP
OTP REÁL FUTAM IV. TŐKEVÉDETT ALAP
OTP REÁL ALFA TŐKEVÉDETT ALAP
OTP REÁL FUTAM II. TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL FUTAM TŐKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL FÓKUSZ 4+ HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL FÓKUSZ III. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT AlAP
OTP REÁL FÓKUSZ II. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL FÓKUSZ HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL GLOBÁLIS IV. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL GLOBÁLIS III. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP REÁL GLOBÁLIS II. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP
OTP INGATLAN- BEFEKTETÉSI ALAP
BEFEKTETÉSEINK
JELENTÉSEK, TÁJÉKOZTATÓK ÉS KEZELÉSI SZABÁLYZATOK
KÖZLEMÉNYEK
FORGALMAZÁSI HELYEK
DíJAK, KONDíCIÓK
OTP REÁL I. INGATLANPIACI ALAP - MEGSZŰNT
OTP REÁL II. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP - MEGSZÜNT
OTP REÁL AKTÍV HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP - MEGSZÜNT
OTP REÁL GLOBÁLIS HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP - MEGSZÜNT
OTP REÁL III. HOZAMVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP - MEGSZÜNT
A BEFEKTETÉSI ALAPOKRÓL
AZ INGATLANALAP MŰKÖDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI
MILYEN ELVEN MŰKÖDNEK A BEFEKTETÉSI ALAPOK?
MIÉRT ELŐNYÖS ÖNNEK?
KINEK AJÁNLJUK?
MI A BEFEKTETÉSI JEGY ÉS NETTÓ ESZKÖZÉRTÉK?
ADÓZÁSI KÉRDÉSEK
BEFEKTETÉSI ISMERETEK
KAMATOS KAMATHATÁS
HOZAM, KOCKÁZAT ÖSSZEFÜGGÉSEK
KIADÓ INGATLANOK
CÉGINFORMÁCIÓK
BEMUTATKOZÁS
CÉGADATOK
KAPCSOLATFELVÉTEL
AZ OTP CSOPORTRÓL
Kinek ajánljuk?
Kockázati besorolás
A tőkevédettségen felül 8% (EHM=2.67%) biztosított hozam a futamidő végén
Amiért a biztonság garantált - betételhelyezés az OTP Banknál
Elérhető legmagasabb hozam: 40%
Az OTP Reál II. Alap erősségei
További előny - nincs deviza-árfolyamkockázat
Amit az Alap jegyzéséről tudni kell
Jegyzés diszkont árfolyamon évi 5% hozam mellett
Az Alap jellege és futamideje
Az Alap tőzsdei forgalmazása
Ha mégis pénzre van szüksége a futamidő alatt - Lombard hitel
Az Alap árfolyama
További információk
Kinek ajánljuk?

Az OTP Reál II. Hozamvédett Származtatott Alapot elsősorban azon befektetőinknek ajánljuk, akik

  • rendelkeznek az Alap 2013. december 2. lejáratáig szabadon befektethető megtakarításokkal,

  • olyan befektetést keresnek, amely a 8%-os (EHM=2.67%) biztosított fix hozamon túl a bankbetétek, állampapírok teljesítményét meghaladó hozam elérését is lehetővé teszi,

  • befektetésük többlethozamát az európai és azon belül a közép-európai ingatlanszektor vállalatok részvényárfolyamainak kedvező alakulásától várják,

  • szeretnék, hogy befektetésük a futamidő végén a névértékre vetített akár 40%-os nominális hozamot fizessen.

Az OTP Reál II. Hozamvédett Származtatott Alap nyilvános, befektetési jegyeit devizabelföldi és devizakülföldi természetes és jogi személyek, valamint jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok is megvásárolhatják.

Kockázati besorolás
KOCKÁZATI BESOROLÁS: SZOKÁSOSTÓL ELTÉRŐ
AJÁNLOTT MINIMÁLIS FUTAMIDŐ: AZ ALAP FUTAMIDEJE - 3 ÉV
(2011. január 2.- 2013. december 2.)

Elérhető hozam - vállalt kockázat az OTP Reál II. Hozamvédett Származtatott Alap esetében az OTP Alapkezelő Zrt. és az OTP Ingatlan Alapkezelő Zrt. többi alapjához viszonyítva.

A tőkevédettségen felül 8% (EHM=2.67%) biztosított hozam a futamidő végén

A tőke- és hozamvédett alapok közkedvelt befektetési formák, népszerűségük Magyarországon erőteljesen növekszik.

Az OTP Reál II. Hozamvédett Származtatott Alap a befektetett tőke és a biztosított hozam szempontjából kockázatmentes befektetésnek minősül, ahol az Alap befektetéseinek futamidő alatti árfolyammozgása nem befolyásolja negatívan az Alap lejáratkori árfolyamát, ugyanakkor kedvező esetben jelentős többlethozamhoz juttathatja befektetőit.

Amennyiben Ön a jegyzés során helyezi el megtakarítását az Alapban, az Alap lejáratakor a befektetett tőkéjén felül egy biztosított, névértékre vetített 8%-os hozamhoz jut. Így az Alap nem csak az induláskori tőke, hanem egy 8%-os tőkenövekmény visszafizetését is biztosítja.

Amiért a biztonság garantált - betételhelyezés az OTP Banknál

A jegyzés során az OTP Reál II. Hozamvédett Származtatott Alapba kerülő befektetések döntő részét az OTP Banknál egy betét jellegű konstrukcióban helyezzük el, ami önmagában biztosítja a teljes tőke kifizetését.

Elérhető legmagasabb hozam: 40%

Az Alapban összegyűlt vagyon kisebb részét olyan befektetésekben helyezzük el, amelyek jó teljesítménye esetén Ön –az OTP Reál II. Alapba fektetve - a futamidő alatt maximum 40%-kal (EHM: 12%) gyarapodhat.

Az OTP Reál II. Alap erősségei

Tőkevédelem
A jegyzés során az Alapba kerülő befektetések döntő része az OTP Banknál lekötött bankbetétben és fix kamatozású kötvénypiaci eszközökben kerül elhelyezésre, ami biztosítja a teljes tőke visszafizetését.

Éves szinten minimum 2,67%, maximum 12% elérhető hozam
Az Alapban összegyűlt vagyon egy részét olyan – az Alapkezelő külföldi bankház partnere által kínált - befektetésekben helyezzük el, amelyek jó teljesítménye esetén a három éves futamidő lejáratakor Ön maximálisan 40% tőkenövekményhez juthat. A befektetések gyengébb teljesítménye esetén is– legrosszabb esetben – Ön biztosan hozzájut a futamidő végén a minimális 8% (EHM=2,67%) tőkenövekményhez.

Befektetések
A hozamfizetés nagyságát egy 20 elemű, Európában aktív ingatlanos cégek részvényeit tartalmazó un. kosár teljesítménye határozza meg.

Az OTP Reál II. Alap időszerűsége
A 2008. évi világgazdasági válság az ingatlanszektorban tevékenykedő vállalatok részvényeinek árát is nagymértékben csökkentette, ezért most kedvező áron elérhetők. Az Alap tervezett befektetéseinek alapjául szolgáló index értéke a válság előtti szinthez képest, mintegy 60%-ra esett vissza. A világgazdaság ugyanakkor jelenleg a talpra állás fázisában van. A jelentős korábbi árcsökkenés miatt ma jelentősebb értéknövekedési potenciált rejtenek ezen részvények, amelynek bekövetkeztére a világgazdaság megerősödésével párhuzamosan lehet számítani. A befektetési jegyek jegyzésével a TBSZ számla nyújtotta 3 éves adókedvezmény is kihasználható.

További előny - nincs deviza-árfolyamkockázat

Az OTP Reál II. Alappal olyan befektetéshez jut, amelynek hozamára nincs hatással a forint és a külföldi devizák keresztárfolyamainak ingadozása, így biztosítva, hogy az Alap hozamát kizárólag a befektetések jó teljesítménye határozza meg.

Amit az Alap jegyzéséről tudni kell

Az OTP Reál II. Alap befektetési jegyei 2010. december 6-től kezdődően 2010. december 31-ig jegyezhetők az OTP Bank értékpapír-forgalmazást végző fiókjaiban. A jegyzés minimális összege – névértéken – 50 000 forint. A befektetési jegyek 10 000 forintos névértékének köszönhetően rugalmasan határozható meg a jegyzés összege. A jegyzést az Alapkezelő minimálisan 3 forgalmazási nap után - meghatározott feltételek teljesülése esetén - lezárhatja.

Jegyzés diszkont árfolyamon évi 5% hozam mellett

Nem érdemes és nem szükséges a jegyzést az utolsó pillanatokra időzítenie, mert a jegyzés során a befektetési jegyekhez a névértéknél olcsóbban, napi diszkont árfolyamon juthat hozzá. A kamatláb évi 5%, befektetésének értéke ezért már a jegyzési időszak végéig is növekszik.

Az Alap jellege és futamideje

Az OTP Reál II. Alap zártvégű, nyilvános származtatott alap, azaz a jegyzés során bárki csatlakozhat hozzá, utána azonban csak az Alap már meglévő befektetőjétől - tőzsdei forgalomban - vásárolhatók meg a befektetési jegyek. Az Alap határozott futamidejű befektetés, amelynek lejárata 2013. december 2-ára esik, így Ön jegyzéskor egy 3 éves futamidejű befektetésben helyezheti el megtakarítását. A 3 éves futamidő illeszkedik a TBSZ számlán elérhető adómegtakarítás időszakához.

Az Alap tőzsdei forgalmazása

A jegyzés lezárása után az OTP Ingatlan Alapkezelő kezdeményezi befektetési jegyek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére. A jegyzést követő futamidő alatt Ön tőzsdei megbízással bonyolíthatja az Alapok befektetési jegyeinek adásvételét az OTP Bank fiókhálózatában. A futamidő vége előtti tőzsdei eladás esetén a tőzsdei üzletkötést követő 3. forgalmazási napon kapja kézhez befektetésének ellenértékét. Fontos tudnia, hogy - mivel az OTP Reál II. Alap zártvégű - a tőzsdei adásvétel során elérhető vételi vagy eladási árfolyamok az aktuális kereslettől és kínálattól függően eltérhetnek az Alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző egy jegyre jutó nettó eszközértékétől.

Ha mégis pénzre van szüksége a futamidő alatt - Lombard hitel

Amennyiben Önnek az Alap futamideje alatt váratlanul mégis szüksége lenne befektetett pénzének egy részére vagy egészére, nem kell felszámolnia befektetését és ezzel lemondania a kifizetéskor elérhető hozamról. Ön az OTP Reál II. Alap befektetési jegyeinek fedezetbe adása mellett vehet fel lombard hitelt az OTP Banknál. A részletes feltételekről érdeklődjön az OTP Bank fiókjaiban!

Az Alap árfolyama

Az egy jegyre jutó nettó eszközérték (árfolyam) megmutatja, hogy az alap eszközeinek az alap vagyonának értékéből hány forint jut egy-egy befektetési jegyre. Az OTP Reál II. Alap aktuális árfolyama naponta megtalálható az Alapkezelő honlapján a www.otpingatlanalap.hu címen, a Forgalmazó honlapján a www.otpbank.hu címen . Az Alapokban elhelyezett befektetéseinek mindenkori értékét az árfolyam és az értékpapírszámláján lévő befektetési jegyek darabszámának szorzatával számíthatja ki. Azonban OTP Reál II. Alap esetében a befektetési jegyek tőzsdei forgalmazása miatt az Alap befektetési jegyeinek tőzsdei árfolyama eltérhet az Alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi nettó eszközértéktől.

További információk

2 A jegyzést az OTP Alapkezelő / OTP Ingatlan Alapkezelő minimálisan 3 forgalmazási nap után – meghatározott feltételek teljesülése esetén - lezárhatja.

PORTFOLIÓ ASSZISZTENS
ONLINE SZAKSZÓTÁR
ÁRFOLYAMOK
GRAFIKONOK
HOZAM KALKULÁTOR