Rólunk

OTP Faktoring Zrt.  

Az OTP Faktoring Zrt. 1998-ban az OTP Bankcsoport tagjaként jött létre, elsősorban az OTP Bank Nyrt-től vásárolt követelések érvényesítésének érdekében. Az azóta eltelt időben a hazai követeléskezelési piac egyik legnagyobb és jelentős szakmai múlttal rendelkező szereplőjévé vált. Magyarországon jelenleg, a fővároson kívül, 6 nagyvárosban (Miskolc, Nyíregyháza, Kecskemét, Kaposvár, Zalaegerszeg és Székesfehérvár) működnek irodáink. Az országos hálózat mellett – az OTP Bank közép- és kelet-európai országokban dinamikusan növekvő jelenléte következtében- az OTP Faktoring Zrt. már hat külföldi leányfaktoringgal rendelkezik: 

  • Ukrajna - OTP Factoring Ukraine LLC.
  • Románia - OTP Factoring SRL.
  • Bulgária - OTP Factoring Bulgaria JSCo.
  • Szlovákia - OTP Faktoring Slovensko s.r.o.
  • Szerbia - OTP Factoring Serbia d.o.o.
  • Montenegro - OTP Factoring Montenegro d.o.o.
  • Oroszország - TOP Collector LLC

Célunk, hogy az ügyfeleink fizetőképességének figyelembevételével mindkét fél számára megnyugtatóan megtörténjen a tartozás rendezése, amelynek érdekében az ügyfelek önkéntes teljesítésével történő kiegyenlítést kívánjuk elősegíteni. Az egyedi fizetőképességet megvizsgálva magas színvonalú, az adósságrendezés minden részletére kiterjedő szakmai segítséget nyújtunk a tartozás rendezésére, és lehetőséget biztosítunk részletfizetési megállapodás megkötésére is. 

Abban az esetben, ha a tartozás rendezése érdekében nem történik meg a kiegyenlítés, vagy nem születik részletfizetési megállapodás, esetleg a megkötött megállapodás nem kerül betartásra, nem marad más lehetőségünk, mint a jogi-végrehajtási eljárás megindítása, lefolytatása. Az OTP Faktoring Zrt. által folytatott eljárásokban az ügyfél lehetőségeit is előtérbe helyezve keressük a megoldásokat. 

Az OTP Faktoring Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság egyedüli részvényese:  

OTP Bank Nyrt.
cégjegyzékszáma: 01 10 04185
székhelye: HU 1051 Budapest, Nádor u. 16.  

Az idei év május 25. napján életbe lép az új EU adatvédelmi rendelet (GDPR). Annak érdekében, hogy eleget tegyünk a GDPR követelményeinek, frissítettük az adatkezelési tájékoztatónkat, amelyet ezen a linken érhet el. A dokumentum részletes tájékoztatást nyújt arról, hogy hogyan kezeljük az érintett személyek személyes adatait és az érintettek milyen jogokkal, jogorvoslati lehetőségekkel rendelkeznek az adatkezelésünk kapcsán.