Rólunk

OTP Faktoring Zrt.  

Az OTP Faktoring Zrt. 1998-ban az OTP Bankcsoport tagjaként jött létre, elsősorban az OTP Bank Nyrt-től vásárolt követelések érvényesítésének érdekében. Az azóta eltelt időben a hazai követeléskezelési piac egyik legnagyobb és jelentős szakmai múlttal rendelkező szereplőjévé vált. Magyarországon jelenleg, a fővároson kívül, 6 nagyvárosban (Miskolc, Nyíregyháza, Kecskemét, Kaposvár, Zalaegerszeg és Székesfehérvár) működnek irodáink. Az országos hálózat mellett – az OTP Bank közép- és kelet-európai országokban dinamikusan növekvő jelenléte következtében- az OTP Faktoring Zrt. már hat külföldi leányfaktoringgal rendelkezik: 

  • Ukrajna - OTP Factoring Ukraine LLC.
  • Románia - OTP Factoring SRL.
  • Bulgária - OTP Factoring Bulgaria JSCo.
  • Szlovákia - OTP Faktoring Slovensko s.r.o.
  • Szerbia - OTP Factoring Serbia d.o.o.
  • Montenegro - OTP Factoring Montenegro d.o.o.
  • Oroszország - TOP Collector LLC

Célunk, hogy az ügyfeleink fizetőképességének figyelembevételével mindkét fél számára megnyugtatóan megtörténjen a tartozás rendezése, amelynek érdekében az ügyfelek önkéntes teljesítésével történő kiegyenlítést kívánjuk elősegíteni. Az egyedi fizetőképességet megvizsgálva magas színvonalú, az adósságrendezés minden részletére kiterjedő szakmai segítséget nyújtunk a tartozás rendezésére, és lehetőséget biztosítunk részletfizetési megállapodás megkötésére is. 

Abban az esetben, ha a tartozás rendezése érdekében nem történik meg a kiegyenlítés, vagy nem születik részletfizetési megállapodás, esetleg a megkötött megállapodás nem kerül betartásra, nem marad más lehetőségünk, mint a jogi-végrehajtási eljárás megindítása, lefolytatása. Az OTP Faktoring Zrt. által folytatott eljárásokban az ügyfél lehetőségeit is előtérbe helyezve keressük a megoldásokat. Tájékoztató MNB határozatról
 

Az MNB által 2016. április 5-én közzétett fogyasztóvédelmi bírsággal kapcsolatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy az MNB 2013. évtől vizsgálta az ügyfélbejelentések és ügyfélpanaszok kivizsgálásának eljárásrendjét, így a felügyelet által megállapított hiányosságok nagy részét - mint az az MNB határozatának utolsó mondatából is kiderül - az eltelt idő óta orvosoltuk. 

Ennek eredményeként: 

  • A bejövő hívások több éve visszahallgathatóan, teljes körűen rögzítésre kerülnek,
  • Az ügyfeleinknek küldött válaszleveleink mindenkor a hatályos jogszabályoknak megfelelő hivatkozásokat és elérhetőségeket tartalmazták és tartalmazzák jelenleg is, így Önök számára a  jogorvoslati vagy egyéb más fogyasztóvédelmi lehetőségek igénybevételére vonatkozó információ naprakészen rendelkezésre áll.

Társaságunk eddig is és a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy magas színvonalú, a Faktoring Csoport jó üzleti hírnevének megfelelő ügyfélkapcsolatot ápoljon Önökkel.