Csekkbefizetés

  • 1Adatok megadása
  • 2Megerősítés
  • 3Visszajelzés

Átutalás adatai

Ehhez a tranzakció típushoz nincs rögzített űrlap.
2019-12-11

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a "Sárga csekk" művelet a beírt adatok alapján belföldi értéknapos átutalás tranzakcióként a megadott terhelési napon fog a bankszámlája terhére teljesülni. A tranzakció lekérdezésére, módosítására vagy törlésére az "Utalások / Jövőbeni és rendszeres utalások karbantartása"menüpontban van lehetősége. Amennyiben szeretné, hogy a tranzakció feldolgozásakor, illetve bevitelekor a terhelés is azonnal megtörténjen, kérjük válassza a Belföldi forint átutalás menüpontot. Az átutalás díjaként a kiválasztott indító számla típusának megfelelő belföldi forint átutalás díjtétel kerül felszámításra, melynek összegéről a vonatkozó Hirdetményekben tud tájékozódni.

Az átutalás (terhelés) dátumának kiválasztásakor kérjük, vegye figyelembe, hogy 2010. május 1-jétől a pénzforgalom lebonyolításáról szóló 18/2009. (VIII. 6.) az MNB rendelet módosítása alapján a nyomtatott sárga csekken (fizetési megbízáson) feltüntetett dátum a fizetés beérkezési határidejét, azaz a teljesülés (a kedvezményezett számlatulajdonos számláján történő jóváírás) napját jelöli.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben a mai napon adott átutalásainak összértéke meghaladja az Azonosítójához tartozó napi átutalási limit összegét, vagy az átutalás teljesítésére megadott terhelési napon nincs megfelelő fedezet a bankszámlán, az átutalás nem teljesül.

Tájékoztatjuk, hogy a kitöltendő befizetési lap befizető azonosító, befizető neve, címe, és a közlemény sorai összesen nem haladhatják meg az 56 karaktert.

  •  
  •