Abaqoos


Az Abaqoos az OTP Bank egyedülálló interneten elérhető szolgáltatása, amely segítségével Ön internetes vásárlásait a folyószámlájáról az Abaqoosába elkülönített összegből, kényelmesen és biztonságosan fizetheti.

Az Abaqoos menüpont tartalma attól függ, hogy Ön aktiválta-e már a szolgáltatást. Regisztráció vagy aktiválás előtt csak a Regisztráció, Aktiválás és Feltöltés menüpontok érhetők el. Aktiválást követően az összes Abaqoos funkció használhatóvá válik.

Regisztráció

A menüpont Önnek csak abban az esetben jelenik meg, ha még nem regisztrált az Abaqoos szolgáltatásra, vagy a korábbi regisztrációját még nem aktiválta. A regisztrációhoz egy felhasználónév és jelszó megadása szükséges.

Regisztráció
 

Feltöltés

Lehetősége van tetszőleges összeg feltöltésére a saját, vagy más ügyfél Abaqoosára. A feltöltés után az összeg azonnal a rendelkezésére áll az Abaqoosán.

Feltöltés
 

Felfüggesztés, feloldás

Ebben a menüpontban lehetősége van ideiglenesen felfüggeszteni az Abaqooshoz történő hozzáférést. (Ha például egy ideig nem szándékozik használni a szolgáltatást.) Az ideiglenes felfüggesztést később ugyanitt tudja feloldani.

Felfüggesztés, feloldás
 

Új jelszó igénylése

Saját Abaqoos felületére történő belépéshez igényelhet itt új jelszót. Az új jelszó megjelenik az OTPdirekt internetes felületén, illetve ha Ön megadott mobiltelefonszámot az Abaqoos szolgáltatáshoz, akkor az új jelszót SMS-ben is megkapja.

Igénylés

Aktiválás

A menüpont csak abban az esetben jelenik meg, ha Abaqoos regisztrációját még nem aktiválta. Az aktiválás szükséges a szolgáltatás használatba vételéhez. Ehhez szüksége van a regisztráció során kapott Abaqoos Azonosító Kódjára.

Aktiválás
 

Visszautalás

A menüpontban az Abaqoosban rendelkezésre álló teljes egyenleget lehet visszavezetni az OTPdirekt szerződés vezérszámlájára. (Ha csak a rendelkezésre álló egyenleg bizonyos részösszegének visszautalását szeretné, arra kizárólag saját Abaqoos felületén van lehetősége!)

Visszautalás
 

SMS funkció engedélyezése

Ebben a menüpontban beállíthatja, módosíthatja vagy törölheti az Abaqoos szolgáltatáshoz az SMS funkciót, illetve a telefonszám módosítására is lehetősége van.

Engedélyezés
 

Megszüntetés

Itt kezdeményezheti az Abaqoos megszüntetését. Ilyenkor az Abaqooson maradt egyenleg zárolódik, majd közvetlenül a nap végi elszámolás után automatikusan visszavezetésre kerül az OTPdirekt szerződés vezérszámlájára.

Megszüntetés