Vissza a nyitó oldalra.
English
Keresés

Ingatlan-értékelés

Nyomtatási kép.Linkküldés.

 

Híreink

Frissült az OTP Termőföld Értéktérkép!

Tavaly 36%-kal több tranzakció keretében 22%-kal nagyobb termőföld-terület cserélt gazdát, mint 2020-ban. Az árak emelkedése továbbra is töretlen, így a tavalyi közel 7%-os árnövekedés alapján elmondható, hogy egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld 2021-re összességében már átlagosan háromszorosára növelte árát. Az idei évben kialakult inflációs környezet tovább élénkítheti a termőföld-forgalmat, a kereslet növekedése pedig még magasabb szintekre hajthatja az árakat.

Friss elemzés

OTP Termőföld Értéktérkép 2022


Korábbi elemzések

 

Miért fontos a pontos értékmeghatározás?

Az ingatlan alapú hitelezési versenyben jelentős szerepe van az értékbecslés minőségének, az értékbecslésért fizetett díjnak, illetve az értékbecslés időigényének, ezért az OTP Jelzálogbank alapvető érdeke a lehető legjobb gyakorlat kialakítása.

Annak érdekében, hogy javuljon az üzletág versenyhelyzete, rövidebb idő alatt készüljenek el az értékbecslések, költséghatékonyabb és megalapozottabb értékbecslések támogassák a hitelezést, egyértelmű felelősségi viszonyok alakuljanak ki, 2006. március 1-től, a hitelek fedezetéül felajánlott ingatlanok érték-megállapításának teljes folyamatirányítása az OTP Jelzálogbank hatáskörébe került.

A hitelek fedezetéül felajánlott ingatlanokkal kapcsolatos értékbecslési feladatok bankcsoporton belül a Jelzálogbankba történő koncentrálásának célja az átfutási idők csökkentése, valamint a hatékonyság további növelése az ingatlan adatbázisokban jelenleg is hozzáférhető információk magasabb fokú felhasználása révén. A nagyobb hatékonyság lehetővé teszi az ügyfelekre terhelt értékbecslési díj csökkentését.

Jelen díjtáblázat tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlattételnek. Megrendelés kezdeményezéséhez és árajánlat kéréséhez kérjük vegye fel a kapcsolatot az OTP Jelzálogbankkal illetékes szakterületével az ingatlanertekeles@otpjzb.hu email címen, vagy érdeklődjön az OTP Bank fiókhálózatában. Érdeklődését köszönjük!

 

Milyen ingatlanokat értékelünk?

Kizárólag az OTP Bank hiteleinek fedezetéül szolgáló ingatlanokat, melyek lehetnek:

lakó- és üdülő ingatlanok (lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.)

gépkocsi tárolók

építési telkek

termőföld ingatlanok

ipari ingatlanok (gyárak, üzemek)

kereskedelmi célú ingatlanok (üzlethelyiségek, üzletházak, raktárak, stb.)

irodaházak

vendéglátó-ipari egységek

egyéb speciális ingatlanok


 

Milyen standardok alapján készülnek?

Az értékelési módszerek teljes mértékben összhangban vannak a magyarországi jogi rendelkezésekkel, továbbá az EVS 2003 (European Valuation Standard) európai értékelési szabvány követelményeinek megfelelően készülnek, lehetővé téve a nemzetközi összehasonlítást. Az értékelési szakvélemények a legkorszerűbb informatikai eszközökkel archiválásra kerülnek, messzemenőkig biztosítva az üzleti, a banktitok és a személyes adatok védelmét. Az ingatlan-értékelések megbízhatóságát egy országosan egyedülálló ingatlan érték-térkép rendszer támasztja alá.

A Jelzálogbank országos szinten áll szerződéses viszonyban ingatlan-értékbecslőkkel, így az értékeléseket az adott ingatlan földrajzi környezetét és helyi piaci viszonyait legjobban ismerő szakemberek végzik el.

 

Kik és hogyan ellenőrzik?

Az ingatlan-értékbecslések szakmai felülvizsgálata a jelzálogbank szakemberei által történik, akik a legmagasabb követelményeknek megfelelő szaktudással rendelkeznek (EUFIM minősítés).

 

Innovációs díjat kapott az OTP Értéktérkép

Innovációs díjat kapott az OTP Értéktérkép

A Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) XXXII. közgyűlésén az OTP Jelzálogbank Ingatlanszakmai Innovációs Díjat vehetett át az OTP Értéktérkép elemzési termékéért. A MAISZ indoklásában a hivatalos NAV-adatbázison, valós tranzakciókon alapuló elemzési metodika kidolgozását, újszerű, térképes megjelenítést, és az eredmények rendszeres publikálását emelte ki. (2012. február 24.)

 
Adatvédelem

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az OTP Jelzálogbank adatvédelmi politikája az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében („GDPR”) foglalt, személyes adatok kezelésére vonatkozó követelményeknek történő megfelelés biztosítása érdekében megváltozott.
Részletes információkat az Adatvédelem oldalon talál.


Utolsó módosítás dátuma:
2022. június 23.
OTP Csoport   
Jogi nyilatkozatOldaltérképTechnikai információAdatvédelemPénzügyi Navigátor 
© Copyright 2010 OTP Jelzálogbank Zrt.