Vissza a nyitó oldalra.
English
Keresés

Stratégia

Nyomtatási kép.Linkküldés.

Az OTP Bank 2001-ben azzal a szándékkal alapította az OTP Jelzálogbankot, hogy az OTP Bankcsoport hatékonyan részt tudjon venni a Magyarországon újra fellendülő jelzáloghitelezésben és aktív szereplője legyen az ennek kapcsán kialakuló és fejlődő jelzáloglevél-piacnak. A Jelzálogbank azóta is kiemelt szerepet képvisel a bankcsoport életében mind a hitelezés, mind a forrásszerzés területén.

Fő célként jelölte meg azt is, hogy

a bankcsoport által kínált termékpaletta szélesedjen és

folyamatos megújuláson keresztült biztosítson a bankcsoport ügyfelei számára magasabb színvonalú szolgáltatást, illetve

elérhetővé tegye a lakáshitelezéshez kapcsolódó támogatások teljes körét.


Az ügyfelek megszerzéséért folytatott vetélkedésben az OTP Jelzálogbank számíthat az anyabank lakásfinanszírozásban kialakult hagyományaira, ami egyrészt a piaci ismertséget, másrészt a fiókhálózatban felhalmozott szakmai tapasztalatot jelenti.

Az OTP Jelzálogbank nagy figyelmet fordít a jogszabályi előírások betartására, mindenkor a prudens működést tekinti elsőrendű követelménynek. Fokozott hangsúlyt kap a jelzáloglevelek fedezettségének biztosítása, a befektetők védelme.

A jelzáloglevelek fedezettségét háromszoros biztonság garantálja. Egyrészt a lakáshitelek - Felügyelet által jóváhagyott elvek alapján - értékelt és ellenőrzött ingatlanfedezete, másrészt az egyes hiteltermékekre kiterjedő állami garancia, ill. kezesség, harmadrészt a jelentős tőkeerővel rendelkező OTP Bank készfizető kezességvállalása. Ezen felül a jelzáloglevelek fedezettségét független vagyonellenőr is folyamatosan ellenőrzi.

Az OTP Csoport stratégiája és jövőképe

 
Adatvédelem

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az OTP Jelzálogbank adatvédelmi politikája az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletében („GDPR”) foglalt, személyes adatok kezelésére vonatkozó követelményeknek történő megfelelés biztosítása érdekében megváltozott.
Részletes információkat az Adatvédelem oldalon talál.

Történet

Stratégia

Cégadatok

Vezető tisztségviselők

OTP Csoport

Alapszabály

Felügyeleti határozatok

Közlemények

2022

Archívum

2021         2015         2010
2020         2014         2009
2019         2013         2008
2018         2012         2007
2017         2011         2006
2016         Utolsó módosítás dátuma:
2015. október 09.
OTP Csoport   
Jogi nyilatkozatOldaltérképTechnikai információAdatvédelemPénzügyi Navigátor 
© Copyright 2010 OTP Jelzálogbank Zrt.